Skider på ansatte: Sundhedshus raseres af aggressiv måge

- Det er meget simpelt. Mågen prøver at forklare dig, at du skal skride. Det kan føles voldsomt, når man bliver angrebet af fugle, og man får virkelig klø. Det er klassisk fugleadfærd, siger ekspert. (Foto: Modelfoto: Judith Betak/Ritzau Scanpix)

Et mågepar passer på deres unge ved Sundhedshuset i Fredericia. Det går ud over personalet.

Personalet hos Sundhedshuset i Fredericia erkender, at det er et fantastisk arbejde en måge udfører for at passe på sin unge.

Men det er ikke rart. Mågen skider nemlig på alt og alle og er så aggressiv, at selv PostNord har meddelt, at der ikke bliver leveret post ved døren.

- Vi er nogle ansatte, som den bogstaveligt talt skider på, når vi er på vej på arbejde og vil ind ad døren, siger Cecilie Roed Schultz til DR.

Teknisk serviceleder i Sundhedshuset, Peter Rasmussen fortæller til DR, at mågen har skidt på omkring 50 mennesker, mens mange er flygtet.

PostNord vil have en postkasse op til posten, men Peter Rasmussen vil ikke sætte den op alene - på grund af mågen. Derfor er planen, at to mand gør arbejdet: Det ene sætter postkassen op, mens den anden holder mågen væk med en lang pind.

Men man kan også gøre noget andet. Man kan helt lovligt aflive mågen, siger museumsinspektør ved Naturhistorisk Museum, Morten D. D. Hansen, til DR:

- Hvis det problem bliver ved med at fortsætte, og vi taler om en stor, fed sølvmåge, som vi har masser af i det her land - jamen så pløk den dog, siger han.