Højrøstede teenagere og medpassagerer, der konstant plaprer løs i mobiltelefonen. Det kan være belastende at lægge øre til, når man tager toget og egentlig gerne vil slappe lidt af.
Flere tog-passagerer vælger at placere sig i de såkaldte stillezoner, hvor telefonen skal være på lydløs og samtale er forbudt.
Og efterspørgslen på stillepladserne har været så høj, at DSB de seneste 10-15 år har udvidet stillezonerne og også indført dem på de kortere togstrækninger i S-togene.
- Vi kan se, at pladserne i stillekupeen er dem, der bliver solgt først i vores pladsbestillingssystem, fortæller Aske Wieth-Knudsen, der er forretningsudviklingschef i DSB, til Avisen.dk.
Over 60 procent er irriteret over mobil-snak
Efterspørgslen på stilhed hænger måske sammen med danskernes irritation over mobil-snak i det offentlige rum.
I en ny meningsmåling, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, svarer over 60 procent af de repræsentativt udvalgte danskere over 18 år, at mobilsnak i det offentlige rum irriterer dem.
Og danskernes irritation kommer også til udtryk i togets stillezoner, fortæller Aske Wieth-Knudsen:
- Der er en høj grad af selv-justits hos kunderne. Der bliver gjort opmærksom på, at man sidder i en stillekupe, hvis nogen skulle have overset det og måske sidder og snakker i mobilen, siger han.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.