Satte ild til fælleshus: 80 indebrændt

Illegale minearbejdere satte ifølge menneskerettighedsgruppe ild til indfødtes fælleshus. Tre overlevede.
Dybt inde i Amazonas regnskov skete der i juli en grusom handling, da minearbejdere satte ild til et fælleshus og lod 80 indfødte brænde ihjel.
Dybt inde i Amazonas regnskov skete der i juli en grusom handling, da minearbejdere satte ild til et fælleshus og lod 80 indfødte brænde ihjel. Foto: AP Arkiv/Vincent Thian / POLFOTO

Op mod 80 medlemmer af en indianerstamme i Amazonas-junglen i Venezuela er blevet dræbt af illegale guldminearbejdere. Det oplyser flere menneskerettighedsgrupper ifølge BBC.

Angrebet fandt sted i juli tæt på grænsen til Brasilien, og minearbejdere skulle angiveligt have sat ild til et hus fyldt med indfødte fra stammen Yanomami.

På grund af indianernes fjerntliggende placering i Amazonas-regnskoven tog det adskillige dage for de personer, der opdagede de brændte lig, at finde tilbage til civilisationen og rapportere om dødsfaldene.

Det fortæller den verdensomspændende menneskerettighedsgruppe Survival International, som blandt andet kæmper for indfødtes rettigheder.

Yanomami-folket har tidligere klaget over, at minearbejdere trænger ind på deres område i Amazonas-regnskoven.

Ifølge organisationer, der arbejder for den lokale indianerstamme, har tre indfødte overlevet angrebet.

Den stigende pris på guld på verdensmarkederne de seneste år har for alvor fået illegale minearbejdere til at grave efter det lukrative ædelmetal i flere dele af Amazonas-regionen.

Yanomami-organisationerne har opfordret myndighederne i Venezuela til at efterforske sagen og samarbejde med Brasilien for at "kontrollere og overvåge minearbejdernes arbejde i området".

- Alle myndigheder i Amazonas-regionen må stoppe de voldelige minearbejdere, som ulovligt slår sig ned på de indfødtes territorier, siger Stephen Corry, direktør i Survival International, ifølge BBC.

Ifølge menneskerettighedsgruppen bor der omkring en million indianere i den kæmpemæssige regnskov, som strækker sig over en stor del af Sydamerika.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.