Sådan får du succes med at date

Det er ikke sikkert, du finder den eneste ene på første date - men dating er også en måde at få nogle sjove, spændende oplevelser på. (Foto: Foto: Scanpix/Modelfoto)

Synes du, det kan være lidt uoverskueligt og grænseoverskridende at tage på date? Få eksperternes bedste råd til en vellykket dating.

Mange hundrede danskere deltager hver måned i dating-arrangementer som Speeddating, hvor de har få minutter til at sælge sig selv til en potentiel kæreste, eller Running Dinner, hvor de spiser med op til atten forskellige singler på en aften.

Dating, hvor man ikke blot skriver sammen på nettet, men rent faktisk ses i virkeligheden, bliver stadig mere populært, og det er der en god grund til, mener Marian Danstrup, sexolog og brevkasseredaktør på datingsitet findmignu.dk.

- Vi er blevet mere bange for at blive afvist. For mange er det mindre intimiderende at melde sig til en gang Speeddating, end det er at gå over til en sød mand i supermarkedet og spørge, om han vil drikke kaffe, siger hun til ugebladet Søndag.

Få 7 gode råd til succes på søndag.dk

Vi vil mødes på den sikre måde
Manden i supermarkedet kan nemlig være gift og optaget, men dem, man møder via datingarrangementer, er der af samme grund som en selv. Dating i form af running dinner og speeddating er, i modsætning til dating på internettet, en mulighed for at forholde sig direkte til udstråling, kemi og charme. Og så er det en hurtig løsning, hvis man gerne vil have en kæreste.

- Vi lever i et samfund, der foretrækker de hurtigste løsninger, og man kan se, at dating virker for rigtig mange mennesker. Det udspringer af en længsel efter at møde hinanden i virkeligheden, siger Kisser Paludan, psykolog og parterapeut.

Sammen med Marian Danstrup giver hun her sine bedste råd til vellykket dating.

Inden arrangementet:

 1. Virkeligheden lever ikke altid op til fantasierne, så drop alle forventninger og illusioner.
 1. Indstil dig på at tage det let, og gør det ikke til mere, end det er. En hyggelig aften, hvor du måske/måske ikke møder en, du har lyst til at se igen. Tænk ikke ’i aften skal jeg finde mig en kæreste!’, tænk ’i aften skal jeg have det sjovt!’

Ældre kvinder har bedre sex: Hvorfor? Få svaret på søndag.dk

 1. Brug tid på dig selv, når du skal gøre dig klar til datingarrangementet. Hyg dig med det. Tag et langt bad, hør noget musik, find noget tøj, du selv synes, er lækkert. Gør det til noget sjovt og rart.
 1. Og til slut: Lad fordommene blive hjemme.

Under arrangementet:

 1. Det er en leg, ikke en jobsamtale. Træk vejret, og tag det roligt.
 1. Vær til stede i dig selv. Lav lidt bevidsthedsarbejde, og øv dig i at være nærværende i situationen.

 2. Hold kontakten med din egen mavefornemmelse. Prøv at bevæge dig væk fra at tænke ’hvad synes han om mig?’ og over til ’hvad synes jeg om ham?’
 1. Gør dit bedste for at bidrage til en sjov aften.
 1. Snak med mange forskellige, også med folk, du normalt ikke ville henvende dig til.
 1. Prøv at være åben, positiv og nysgerrig. Spørg ind til din samtalepartner, hold konversationen let, men autentisk, og del ud af dig selv uden at udlevere dig.
 1. Føles det ikke rigtigt? Tag hjem! Hvis du er utilpas ved situationen, ikke bryder dig om det og allerede føler, at du har givet aftenen den chance, den fortjener, er der ikke andet at gøre. Sig tak for i aften, og tag hjem.

Ulla Terkelsen: Jeg forstår ikke kvinder, der lyver om deres alder!

Afvist?

 1. Lad den pæne pige blive hjemme, når du står over for at skulle afvise en, du ikke er interesseret i. Pleaser-delen af os, den søde pige, der ikke kan lide at skuffe andre, skal ikke med i byen i aften.
 1. Vær høflig og omsorgsfuld, når du siger nej tak, men lad være med at undskylde over for dig selv eller andre, at du ikke er interesseret.
 1. Du behøver ikke forklare, hvorfor du ikke har lyst. Det er okay bare at have det på en måde. Stol på din mavefornemmelse.
 1. Og hvis det er dig, der får det pæne nej tak, er der kun én ting at gøre. Drop forfængeligheden. Måske er I bare ikke et godt match, måske er du ikke hans type. Det er ikke jordens undergang. Nogle datere finder den person, de kan med, første gang, andre finder ham først anden, tredje, fjerde eller femte gang. Så i mellemtiden? Hav det sjovt!