Klimaforskere over en bred kam råber vagt i gevær. Hvis vi skal undgå massive temperaturstigninger på vores klode, skal der ske noget drastisk, og store aftaler om CO2-reduceringer skal i hus.
Men det kommer der næppe til at ske, siger Dan Jørgensen (S), der til dagligt sidder i Europaparlamentets miljøudvalg, og som følger forhandlinger ved COP17 i Durban tæt.
"Det bliver meget, meget svært at opnå en ambitiøs aftale," siger Dan Jørgensen til Newspaq.
"Desværre ser det ud til, at USA ikke er til at hugge eller stikke i. Det ser ud til, at de får kørt en aftale igennem, hvor de ikke forpligter sig til at reducere deres CO2-udslip før 2020, hvilket er helt uacceptabelt," forklarer han.
Det er dog ikke kun USA, der spænder ben for en ambitiøs aftale. Dan Jørgensen nævner Kina og også Polen, som nationer, der ikke ønsker de ambitiøse klimaaftaler.
Specielt Polen har skabt problemer, da de er gået imod den fælles linje, som EU-landene havde lagt. Og det er et et særligt markant problem, da Polen har EU-formandskabet og dermed reelt fører ordet under forhnadlingerne, fortæller Dan Jørgensen.
"EU har normalt kun mulighed for at påvirke stormagterne, hvis vi står sammen og taler med én stemme. Desværre er Polen begyndt at varetage deres egne interesser frem for Europas interesser.
De har allerede sendt skadelige signaler under forhandlingerne, hvor de er gået imod EU's mandat. Og hvis vi ikke står sammen i EU, bliver det lettere for USA at undgå bindende aftaler," siger han.
Forhandlingerne ventes afsluttet senest lørdag formiddag, hvis de ikke er brudt helt sammen inden da.