Rusland oplyser tirsdag, at nogle af de styrker, som var sendt til områder nær Ukraines grænse, trækkes tilbage til deres baser.
- Enheder fra de sydlige og vestlige militære distrikter er begyndt en tilbagetrækning efter at have gennemført deres opgaver, siger en talsmand for det russiske forsvarsministerium.
Talsmanden, Igor Konasjenkov, tilføjer, at de styrker, der er på vej tilbage til deres kaserner, er ved at gå om bord i tog og lastvognskonvojer.
- De begynder at vende tilbage til deres kaserner i løbet af dagen, siger talsmanden.
Udmeldingen kommer kort før et møde i Kreml mellem præsident Vladimir Putin og den tyske forbundskansler, Olaf Scholz.
Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, siger i Kijev, at "vi og vore allierede har lykkedes i bestræbelser på at hindre Rusland i at gennemføre en yderligere optrapning".
- Vi er nu midt i februar, og vi kan se, at diplomatiet stadig fungerer, siger han.
Det står ikke umiddelbart klart, hvor mange enheder der trækkes tilbage, og hvor stor betydning det har for den samlede russiske militærstyrke omkring Ukraine.
Scholz landede i Moskva tidligt mandag, efter at han mandag var i den ukrainske hovedstad, Kijev.
Ved et møde med præsident Vladimir Putin mandag gav den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, udtryk for, at "der er altid en chance" for at finde en løsning på ukrainekrisen med Vesten.
Lavrov sagde, at der er tilstrækkeligt med åbninger i forhandlingerne med ledere i de europæiske hovedstæder.
Tirsdag stemte underhuset i det russiske parlament for en anerkendelse af løsrivelsesregionerne Lugansk og Donetsk i Ukraine, hvilket kan udløse nye spændinger.
Parlamentet stemte for at sende en resolution til præsident Vladimir Putin om anerkendelse af Lugansk og Donetsk.
En våbenhvile og en plan for fred i Ukraine skal baseres på Minsk-aftalen fra 12. februar 2015. Den blev indgået mellem Rusland, Ukraine, Tyskland og Frankrig.
Den omfatter etablering af en øjeblikkelig gensidig våbenhvile, der skal sætte en stopper for kampene i de oprørsdominerede områder omkring Donetsk og Lugansk. Derefter skal der tages hul på en "inkluderende national dialog" om en decentralisering af Ukraine.
/ritzau/AFP
/ritzau/AFP
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.