Royale par afslører: Det faldt vi for ved hinanden

Underholdning
Prins Harry og hertuginde Meghan giftede sig i maj. Parret mødte hinanden på en date sat op af en fælles bekendt i sommeren 2016. (Foto: Foto: Daniel Leal-olivas/AFP)

Udseende, personlighed og fælles interesser er blandt de ting, der fik kærligheden til at sitre mellem flere royale par.

Kirkeklokkerne kimer for to royale bryllupper i det britiske kongehus i år.

Prins Harry giftede sig med hertuginde Meghan den 19. maj i St. George's Chapel nær slottet Windsor Castle vest for Storbritanniens hovedstad, London, og til efteråret gifter prinsens kusine, prinsesse Eugenie, sig samme sted med sin kæreste gennem mange år, Jack Brooksbank.

Prins Harry friede til hertuginde Meghan i november 2017, og i det efterfølgende forlovelsesinterview fortalte parret, hvad det faldt for ved hinanden, og det var blandt andet den fælles hjertesag for at gøre en forskel.

- Jeg forelskede mig i Meghan utroligt hurtigt, stjernerne stod lige, og alt var på en eller anden måde perfekt, sagde prins Harry i interviewet.

Parret mødte hinanden på en blind date sat op af en fælles bekendt, og efter to dates i London tog prins Harry og hertuginde Meghan til Botswana sammen.

Mens parret giftede sig i maj, kunne prins Joachim og prinsesse Marie samme måned fejre tiårs bryllupsdag.

Prins Joachim friede til prinsesse Marie i sommeren 2007 under en ferie til Tyrkiet, og i forlovelsesinterviewet fortalte prinsessen, der på daværende tidspunkt var borgerlig franskmand, hvad hun faldt for ved prins Joachim.

- Jeg faldt for hans fantastiske personlighed, hans godhed, hans sympati og tydeligvis også hans udseende, lød det fra hende.

På den anden side af Øresund var der bryllup to år efter prins Joachim og prinsesse Maries.

Den svenske tronarving, kronprinsesse Victoria, var blevet forlovet med prins Daniel, som på daværende tidspunkt var personlig træner.

I forlovelsesinterviewet i februar 2009 fortalte parret, hvad det faldt for ved hinanden.

- Jeg synes, at kronprinsessen har et fantastisk stort hjerte. Vores venskab udviklede sig til kærlighed, sagde prins Daniel.

Kronprinsesse Victoria uddybede:

- Det sagde ikke klik, da vi mødte hinanden. Vi havde et meget fint og varmt venskab og var meget nære venner, inden vi forelskede os. Det var et venskab, som voksede til kærlighed. Jeg føler en utrolig tryghed ved Daniel, sagde kronprinsesse Victoria.

Parret giftede sig 19. maj 2010 - samme dato, som kronprinsessens forældre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, giftede sig på 34 år tidligere.

/ritzau/