Rektor blander sig i studerendes påklædning

Rektor Henrik S. Wegener fra Københavns Universitet mener, at studerende kan fornærme andre studerende alene med deres påklædning eller udklædning. Her følges han med kronprinsesse Mary i forbindelse med en legatuddeling. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe /Scanpix Ritzau.)

Studerende på Københavns Universitet skal passe på de ikke fornærmer nogen med deres påklædning. Sådan lyder kontroversiel opfordring fra rektoren.

Er det sjovt med en mexicaner-hat (en sombrero), når unge ved studiestart tager på såkaldt rustur? 

Nej, mener rektor på Københavns Universitet, Henrik S. Wegener.

I Berlingske Tidende henstiller han til de jurastuderende at tænke over, hvad de foretager sig på de årlige rusture. Her tager et nyt kuld af studerende af sted sammen og giver den gas.

- Hvis nu en jurastuderende har en mor, der er mexicaner, og en far, der er dansker, og så er der på programmet, at vi skal udleve vores vildeste stereotyper om mexicanere.

- Måske vil de fleste af os synes, at det er vildt morsomt med en sombrero eller en, der sidder og sover henne i hjørnet, siger Henrik S. Wegener til Berlingske og opfordrer til eftertanke lige her:

- Men det kan også godt være, at det ikke er så sjovt, for den, der tænker anderledes og er mere indsigtsfuld om den kultur og de problemer, der kan være på de kanter.

Lever i en anden tid

Rektoren mener, at der er forskel på situationer. Hvis en gruppe studerende kender hinanden godt, er rammerne for, hvad man kan tillade sig at gøre grin med, større. Men uden at virke for politisk korrekt, bemærker han, at ledelsen lytter til nogle henvendelser, man har fået fra studerende.

- Vi er blevet mere diverse (mangfoldige, red.) og internationale både i forhold til vores studenter- og medarbejdersammensætning. Vi kan ikke tage for givet, at alle i udgangspunktet er rundet af den samme muld, som de var for 20-30 år siden, siger Henrik S. Wegener til avisen.