Rekorden er i fare: Ekstrem varme på vej til Danmark

Får vi en ny varmerekord onsdag? TV2 Vejret mener, at der er en mulighed. (Foto: Ritzau Scanpix)

Normalt er januar en måned med lave temperaturer, men onsdag kan der være en varmerekord på vej i Danmark.

Der er grund til at lægge vintertøjet på hylden for en stund onsdag.  

TV2 Vejret melder om en mulig ny varmerekord for januar, når en koldfront onsdag bevæger sig op over landet fra sydvest. På bagsiden af koldfronten gemmer sig nemlig varm luft, som flere steder kan få temperaturen op på tocifrede varmegrader. 

- Det bliver en ekstrem varm nat og morgen tæt på varmerekorden, siger meterolog Jens Ringgaard Christiansen til vejr.tv2.dk. 

Det vil i Jylland være varmest fra morgenstunden, mens den østlige del af landet først kommer over de 10 grader ud på eftermiddagen, oplyser Jens Ringgaard Christiansen.

Den hidtidige varmerekord for januar blev sat i 2005, hvor der blev målt 12,4 grader. Noget af spring i forhold til den 8. januar 1982, hvor temperaturen nåede ned på minus 31,2 grader.

DMI er dog ikke helt så optimistiske i forhold til varmegraderne onsdag, men vejrtjenesten spår dog, at vi kan se frem til en overvejende mild januar.  

- Vinteren fortsætter i det milde spor. Ifølge DMI's langtidsmeteorolog vil vejret de næste fire uger overvejende blive mildt og gråt. Der kan dog også komme KORTE indslag af koldt og klart vintervejr, hedder det i den langtidsprognose, som DMI bragte tirsdag.