Flere penge til lægerne er afgørende for at komme de alenlange ventelister til livs.
Det mener Danske Regioners formand, Bent Hansen (S).
"Når jeg tilbyder en læge 1.200 kroner i timen for at arbejde over, så kigger han på mig og spørger: - Hvorfor skulle jeg dog det, når jeg kan få 3.000 kroner på privathospitalet? Konsekvensen er et svækket offentligt sundhedsvæsen med ventelister, hvor vi mister flere og flere patienter til de private hospitaler," siger regionsformanden til Politiken.
Han er klar til at betale bonussen fra 2011.
Lægemanglen slår igennem på alle offentlige sygehuse. Og det giver pres på ventetiderne, der i gennemsnit er mere end to måneder. I Region Midtjylland står hver syvende lægestilling eksempelvis tom.
Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen ser ingen hindring i, at regionerne kan give lægerne flere penge.
"Hvordan man aflønner sit personale rundt omkring er jo op til den enkelte region. Så det må Bent Hansen selv afgøre," siger hun til Nyhedsbureauet Newspaq.
Bonussen skal i vidt omfang gå til ortopædkirurger, fedmelæger og anestæsilæger.
Især inden for de specialer, har offentlige sygehuse svært ved at holde på lægerne.
Privathospitaler har specialiseret sig i netop at operere overvægtige og patienter med skadede knæ, ryg og hofter, og de frister lægerne med højere løn.
Ved næste års forhandlinger om overenskomst vil regionerne arbejde for, at den del af lægernes løn, som de lokale arbejdsgivere kan fordele, samles på færre nøglepersoner og ikke spredes ud på alle læger.