Redningsfolk kæmper for at finde overlevende i Mexico

Mindst 61 er fundet døde efter fredagens jordskælv i Mexico. Redningsmandskab leder efter flere overlevende.
Soldater rydder op i murbrokkerne i byen Juchitan i Mexico fredag.
Soldater rydder op i murbrokkerne i byen Juchitan i Mexico fredag. Foto: Edgard Garrido/Reuters

Politi, soldater og redningsmandskab i Mexico er i et kapløb mod tiden for at finde flere overlevende efter det kraftige jordskælv, der ramte det mellemamerikanske land fredag.

Mindst 61 mennesker er bekræftet omkommet, oplyser præsident Enrique Peña Nieto. Men oplysninger fra lokale myndigheder peger i retning af et dødstal omkring 80.

Antallet ventes at stige, i takt med at redningsmandskab finkæmmer ruinerne af sammenstyrtede huse i de værst ramte delstater.

Særligt det sydlige Mexico blev hårdt ramt af skælvet, som har en beregnet størrelse på 8,1.

Præsident Peña Nieto besøgte fredag den by, det er gået værst ud over, Juchitan i delstaten Oaxaca. Her er mindst 36 lig hevet ud af ruinerne.

En menneskemængde havde samlet sig ved byens delvist kollapsede rådhus, hvor to politifolk var fanget under murbrokkerne.

Redningsmandskab formåede at grave den ene ud i live, og 18 timer efter skælvet arbejdede de stadig på at få den anden ud.

Den 29-årige Vidal Vera er en af de omkring 300 politifolk, der graver i ruinerne. Han har ikke sovet i over 36 timer, fortæller han.

- Jeg kan ikke mindes et så forfærdeligt jordskælv, siger han.

- Hele byen er et katastrofeområde lige nu. Masser af ødelæggelse. Masser af døde.

Samtidig med, at myndigheder og redningstjenester leder efter overlevende mellem murbrokkerne, er den tropiske storm Katia gået i land på den mexicanske østkyst.

Stormen suser hen over landjorden med vindstød på op mod 70 kilometer i timen og bringer store mængder regn med sig. Det kan give "livstruende oversvømmelser og jordskred", advarer USA's nationale orkancenter.

Meteorologer vurderer, at stormen kan give op mod 64 centimeter nedbør i nogle områder.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.