Redning af fodbolddrenge i Thailand skal filmatiseres

Flere produktionsselskaber er allerede igang med at forberede en filmatisering af redningen af 12 fodbolddrenge og deres træner i Thailand. De sidste blev reddet ud af den oversvømmede grotte tirsdag og bliver stadig behandlet på hospitalet. (Foto: Foto: Reuters Tv/Arkiv/Reuters)

To produktionsselskaber forbereder sig på at gøre thailandsk redningskation til film på det store lærred.

Den dramatiske redning af 12 fodbolddrenge og deres træner fra en oversvømmet grotte i Thailand skal filmatiseres.

Det skriver flere amerikanske medier.

Blandt andet det amerikanske selskab Pure Flix skal producere filmen til det store lærred, skriver nyhedsbureauet AFP.

Partner i selskabet Michael Scott bor selv i Thailand og befandt sig uden for grotten i Chiang Rai, da drengene blev reddet ud.

- Jeg kunne ikke være mere begejstret. Denne historie har betydet så meget for mig, imens jeg har fulgt med i Thailand denne sommer, siger han i en video, der optaget uden for grotten i det nordlige Thailand.

- Min kone voksede faktisk op sammen med den thailandske flådesoldat, der døde i grotten. At se det heroiske mod i grotten og dykkerne komme ud er en rørende begivenhed for mig, tilføjer han.

Dykkere befriede tirsdag de sidste fire drenge og deres træner fra grotten, hvor de havde været fanget i mere end to uger.

Historien om redningsaktionen bærer ifølge nyhedsbureauet Reuters mange lighedstræk med redningen af 33 chilenske minearbejdere, der blev reddet efter 69 dage i 2010.

Den aktion blev i 2015 til filmen "The 33", hvor Antonio Banderas spillede hovedrollen.

Ud over Pure Flix vil selskabet Ivanhoe Pictures producere en film om de thailandske fodbolddrenge.

Ivanhoe Pictures har kontorer i både USA og Asien og er blevet udpeget af den thailandske flåde og regering til at stå for produktionen af filmen, skriver Reuters.

/ritzau/