Radikale truer regeringen på livet

Nyheder
Får Morten Østergaard ikke sin vilje, vil han ikke længere holde hånden under Mette Frederiksens regering. (Foto: Ritzau Scanpix)

Regeringen skal inden grundlovsdag sikre flertal bag en politisk aftale med konkrete initiativer, der sikrer, at målet om 70 procents CO2-reduktion bliver nået senest i 2030.

Sker det ikke, vil Morten Østergaard vælte regeringen, skriver Politiken.

– Det helt korte budskab er, at uden en klimaplan og handling er der ikke nogen regering.

Så hvis der ikke er indgået en klimapolitisk aftale inden 5. juni, trækker I støtten til regeringen?

– Ja. Så kan vi ikke se os selv i øjnene, og så er fundamentet for regeringen væk«, siger Morten Østergaard til Politiken.

Ideen om en aftale inden grundlovsdag luftede Morten Østergaard i Berlingske tidligere på ugen, men efter tirsdagens spørgetime med statsminister Mette Frederiksen (S) er det nu kommet så vidt for Østergaard, at indgåelsen af en politisk klimaaftale inden 5. juni er et vilkår for, at han vil holde hånden under den nuværende regering.

– Min opfattelse af, at regeringen ikke tager det her seriøst nok, blev kun bestyrket i spørgetimen. De har ikke engang fremlagt en tidsplan. Det gør, at jeg nu føler mig nødsaget til at trække hårdt i kæden og sige, at det her er det, regeringen står og falder med, når vi når grundlovsdag, siger Morten Østergaard til Politiken.