Råd til at sove bedre

Advertorials

Sponsoreret indhold:

Mange danskere har svært ved at falde i søvn, og når vi sover, så sover vi ikke særlig godt. Det er et kæmpe problem, da det påvirker vores dagligdag. Du bliver i dårligt humør, når du ikke sover, og det ender med at påvirke alt fra dit forhold til dit arbejde.

Folk med stress sover dårligt, og de ender i en dårlig cyklus, hvor de bliver mere og mere stressede, indtil de går ned med flaget.

Vi ved godt, at ikke alle kan få en god nattesøvn, og hvis du har store problemer med din søvn, så er det en god idé at gå til din læge.

I første omgang kan du prøve disse råd og se, om du får en bedre søvn.

Sov i et køligt rum

Det er svært at falde i søvn, hvis du sveder. Hvis du vågner hver nat med sved over hele kroppen, så sover du i et alt for varmt rum eller din dyne er for varm.

Det siges, at det er bedst, at vi sover i en temperatur mellem 15 og 22 grader. Det skyldes, at vi er bygget til at blive trætte, når det er køligt udenfor. I dag har mange det langt varmere indenfor, fordi vi godt kan lide varme, når vi er vågne.

Hvis du sveder hver aften så skru ned for temperaturen i dit soveværelse. Du kan altid have det varmere i de andre rum, så du ved, at du kan skynde dig derud, når du står op. Hvis du har mulighed for det, kan du få din radiator til at skrue op for varmen, når du kommer tæt på morgenen. Hvis du nogensinde har sovet i telt, ved du, hvor hurtigt man vågner, når solen skinner på teltdugen. På samme måde vågner du helt uden vækkeur, hvis dit værelse pludselig bliver varmere.

Sov i en god seng

Mange har en dårlig seng, og derfor sover de ikke godt. Vi kan ikke forstå, at vi er trætte om morgenen, selvom vi har sovet hele natten. En naturlig forklaring på det er, at du ikke har en god seng.

En god seng gør, at du er helt udhvilet om morgenen. Hvis du har ondt i hele kroppen, når du vågner, så er din seng ikke god nok. Læs mere om en god seng her.

Vi vil anbefale dig, at du får en seng med masser af plads, da det giver din krop plads til at bevæge sig.

Sov i et mørkt soveværelse

Vi sover bedst, når der er helt mørkt. Derfor er det vigtigt, at du har et soveværelse som er helt mørkt. Hvis du har mulighed for det, er det en god idé at få sollys ind om morgenen, da det naturligt vækker dig.

Desuden bør du også overveje kost og motion for at få en bedre søvn. Meget tyder dog på, at både kosten og motion måske ikke har ligeså stor betydning, som vi tidligere troede. Men det ser stadigvæk ud til, at det er bedst ikke at spise lige inden, at du skal sove, og det er heller ikke godt at spise for meget fedt.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret