Pytlick om håndboldligaen: Den er helt uforudsigelig

Sport
Odense-træner Jan Pytlicks hold er i fremgang i den danske håndboldliga efter en problemfyldt indledning på sæsonen. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe / Arkiv/Scanpix)

Odenses sammenbragte stjernehold kan godt få problemer mod Ajax og Ringkøbing, mener Jan Pytlick.

Odenses håndboldkvinder vandt fredag for fjerde kamp i træk, da holdet slog Randers HK med 30-20 i landets bedste række.

Odense-træner Jan Pytlick har nu udsigt til to kampe mod Ajax og Ringkøbing fra bunden af ligaen, men det er ikke ensbetydende med, at fynboerne får lettere spil.

- Det bliver ligeså svært som alle andre kampe.

- Vi ved, at vi er favoritter, men hvis vi ikke er, hvor vi skal være, så får vi problemer, siger Jan Pytlick.

- Holdene i ligaen slår hinanden på kryds og tværs, og jeg tror, at der fortsat vil være mange resultater, hvor man bagefter siger; hvad skete der lige der, siger Odense-træneren.

Før denne sæson har han hentet en lang række profiler til Odense - blandt andre Stine Jørgensen, Trine Østergaard, Kathrine Heindahl og Mette Tranborg.

Efter en svær start på ligaen har Pytlicks spillere nu vundet de seneste fire kampe. Fredag aften bragte de fynske værter sig hurtigt foran med 7-1 mod Randers HK.

- Vi var i kontrol hele vejen igennem. Vi fik ramt dem, de steder vi skulle, og det gik op i en højere enhed.

- Når man starter sæsonen med tre nederlag og et nyt hold, så giver det noget usikkerhed. Men kamp for kamp er vi blevet bedre, selv om vi stadig mangler en del, siger Pytlick.

Randers-træner Niels Agesen mener, at hans spillere kom til at betale prisen for en skidt start.

- Den var rigtig skidt.

- Vi var ikke i nærheden af at levere, hvad vi skal. Vi var ikke skarpe nok i vores tacklinger og arbejdede ikke nok i vores angrebsspil, og det blev vi straffet for.

- Vi tabte til et hold, der på dagen var bedre end os. Det er Odense måske også på papiret, men vi burde være tættere på, mener Niels Agesen.

København og Team Esbjerg topper ligaen med 12 point, mens en trio bestående af Odense, FC Midtjylland og TTH Holstebro følger efter med 10 point. Randers HK har 8 point.

/ritzau/