Prinsesse Marie til kamp for klimaet

Kongelige
Prinsessen skal være i Uganda indtil på søndag. (Foto: Folkekirkens Nødhjælp)

Prinsessen er på vej til Uganda sammen med Folkekirkens Nødhjælp for at sætte fokus på klimaforandringer og verdens fattigste

Tirsdag lander prinsesse Marie i Uganda, hvor hun skal se hvad Folkekirkens Nødhjælp udretter i landet, hvor de har været til stede siden 1979.

Hun kommer blandt andet forbi en række klimaprojekter, der sikrer bedre levevilkår for fattige og sårbare familier i Uganda. Derudover skal Prinsessen besøge flygtningefamilier og lokale organisationer, der kæmper for kvinders rettigheder og ligestilling.

– Vi ser frem til at introducere Prinsesse Marie for en del af vores arbejde i Uganda og give Prinsessen en større indsigt i de udfordringer, som landet står over for. Særligt klimaforandringerne og ekstremt vejr er et alvorligt problem i regionen, og der er brug for grønne og bæredygtige løsninger. Ellers risikerer vi, at endnu flere mennesker sulter, når høsten slår fejl, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Maries fjerde rejse

Prinsessen har tre gange tidligere rejst med Folkekirkens Nødhjælp. I 2012 besøgte Prinsessen Cambodja, hvor hovedtemaet var sultbekæmpelse. To år efter besøgte Prinsessen Etiopien, hvor fokus var dyrkning af nye afgrøder, adgang til HIV-medicin samt styrkelse af rettigheder. Senest besøgte Hendes Kongelige Højhed Myanmar i 2016 for at sætte fokus på fattigdomsbekæmpelse.

I kølvandet på rejsen kommer organisationen landsindsamling den 8. marts, hvor temaet er ”Klimahjælp til verdens fattigste”.

– Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin. Det kan også være introduktion af nye afgrøder, som kan overleve i et ændret klima, eller det kan være dæmninger, diger og opsamlingsøer. Klimahjælp kan gøre sårbare samfund mere robuste og i sidste ende redde liv, siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.