PostNord knuser musiker

Underholdning
PostNord mener, at en svensk musiker misbruger firmaets logo i sit nye nummer. Derfor har postfirmaet fået musiktjenesten Spotify til helt at fjerne nummeret. (Arkivfoto). (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Den svenske hiphopmusiker 1.Cuz har på coveret af et nyt nummer misbrugt PostNords logo, mener postfirmaet, der derfor har bedt Spotify om at fjerne nummeret.

PostNord har fået Spotify til at fjerne en svensk kunstners sang fra musiktjenesten efter en klage.

Det skriver den svenske avis Expressen, som citerer programmet "Musikguiden i P3".

Den svenske hiphopkunstner 1.Cuz har udgivet en ny sang, der hedder "PostNord", og på sangens cover ser man sangeren sidde i en blå PostNord-varevogn.

Men det er misbrug af PostNords logo, mener postfirmaet.

- Det er et spørgsmål om varemærke, og vi har ingen synspunkter, hvad angår hans kunstneriske produkt, siger Maria Ibsén, der er presseansvarlig ved PostNord, til mediet.

1.Cuz har udgivet flere numre på musiktjeneste, hvor den mest lyttede er "Försent", der er blevet afspillet over 14 millioner gange. Ifølge Expressen er den maskerede kunstner en af Sveriges største nye hiphopartister.

Musikeren giver dog ikke meget for PostNords forklaring.

- Det virker, som om de bare vil ødelægge pengestrømmen. Hvis de virkelig gik op i det, ville de også have den fjernet fra YouTube. Men måske ved de, at YouTube ikke genererer lige så mange penge (som Spotify, red.), siger 1.Cuz til mediet.

Her kan du både se det omtalte billede og lytte til sangen

/ritzau/