Kinas præsident Xi har åbnet døren for, at han kan lede landet i årtier fremover.
Det skriver avisen The Financial Times, efter at den kinesiske præsident er blevet genvalgt for en ny femårig periode ved kommunistpartiets kongres.
Politbureauets stående udvalg, der bestemmer i Kina, er nemlig blevet sammensat på en måde, så der ikke er nogen umiddelbar kronprins til Xi Jinping, der af kritikere betegnes som den mest magtfulde og autoritære leder i Kina siden Mao Zedong.
Xi Jinping er da også populær i Kina, hvor han de seneste fem år har stået i spidsen for, at landets internationale indflydelse bliver større og større.
Præsidentens status som stærk mand blev cementeret ved den netop overståede partikongres, da det blev besluttet at skrive hans navn og tanker ind i partiets grundlag.
Den ære er tidligere kun tilfaldet Mao Zedong, det moderne Kinas grundlægger, og arkitekten bag Kinas markedsreformer, Deng Xiaoping.
64-årige Xi har ledt partiet siden 2012 og vil efter genvalget som minimum forblive præsident til 2022.
Han er født som et barn af eliten, men hans liv har ikke været en dans på roser. Hans far, Xi Zhongxun, var en ledende skikkelse under den kommunistiske revolution og var med til at stifte kommunistpartiet.
Men overklasselivet stoppede brat, da faderen i 1962 ragede uklar med partiledelsen og mistede sine titler og blev fængslet.
Som 15-årig - under Kulturrevolutionen i Kina - blev Xi Jinping sendt på landet og fik jord under neglene. Han skulle lære om de kommunistiske arbejderes dagligdag.
Det hårde arbejde fik ikke Xi til at vende sig mod kommunistpartiet. Han forsøgte flere gange at melde sig ind, men fik ifølge BBC afslag på grund af faderen.
Men i 1974 kom han ind og begyndte at arbejde sig op. Han blev siden partileder i Shanghai, medlem af politbureauets stående udvalg og udnævnt til vicepræsident. I 2012 blev han valgt til præsident.
Xi har gjort Kina til en tydelig magtfaktor internationalt.
Overvågning af befolkningen har også nået nye højder under Xi. Censur på internettet er skærpet, mens ytringsfrihed er blevet begrænset.
/ritzau/