Politiet undersøger muligt lovbrud under OK18: Kan udløse fængselsstraf

Københavns Politi undersøger nu, om forhandlerne i de overståede OK18-forhandlinger var lidt for åbenmundede over for offentligheden. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Politiet skal undersøge om, der er sket brud på tavshedspligten under overenskomstforhandlingerne, der blev afsluttet i sidste måned.

Københavns Politi undersøger nu, om forhandlerne i de overståede OK18-forhandlinger var lidt for åbenmundede over for offentligheden.

Til DR Nyheder bekræfter politiet således, at de har modtaget en anmeldelse fra en borger, og at de er i gang med at behandle en sag om brud på forligsmandsloven. Er der sket et brud, kan det potentielt udløse bødestraf eller fængsel i op til tre måneder.

Undervejs i de langstrakte forhandlinger følte forligsmand Mette Christensen behov for at gå ud i offentligheden og minde parterne om, at de skulle holde deres tavshedspligt.

I forligsmandsloven står der blandt andet:

”Parterne har som udgangspunkt tavshedspligt med hensyn til, hvad parterne har oplyst eller foreslået under forhandlingerne ledet af mæglingsmænd og forligsmænd. Det gælder såvel under forhandlingerne som efter deres afslutning”.

Sagen ligger nu på bordet hos advokatur for økonomisk kriminalitet, der til daglig behandler sager om bedrageri, underslæb og skyldnersvig – men altså også sager om brud på tavshedspligten.

Det er forventningen, at politiet inden for en måneds tid vil have taget stilling til, om der skal rejses sigtelser i sagen.