Syd- og Sønderjyllands Politi har modtaget en anmeldelse om, at personer har skaffet sig adgang til og dernæst lækket personfølsomme data fra fem uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland.
Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Sammen med National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har Syd- og Sønderjyllands Politi indledt en efterforskning af sagen.
Mandag kom det frem, at 7500 elever og 750 ansatte på fem sønderjyske uddannelsesinstitutioner efter et hackerangreb har fået oplysninger som CPR-numre og hemmelige adresser lækket.
Hackerangrebet blev opdaget den 31. august, men politiet fik først viden om sagen mandag, da DR bragte historien.
Ifølge Søren Rønnov, der er vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjylland, ved politiet endnu ikke, hvilke oplysninger der er blevet lækket.
- Vi ved endnu ikke, hvilke oplysninger der er lækket, men vi opfordrer allerede nu de ramte borgere til at sikre sig bedst muligt mod eventuelt identitetstyveri og misbrug af oplysninger til for eksempel at optage lån, siger han i pressemeddelelsen.
Til DR siger Birgitte Kastrup Hansen, der er formand for styregruppen på IT-Center Syd, at styregruppen var i tvivl om, hvorvidt hackerangrebet skulle meldes, da undersøgelser ikke indikerede, at der skulle være tabt personfølsomme oplysninger.
Da styregruppen blev klar over det, henvendte den sig heller ikke.
- Vi vendte det igen, og her gik vores overvejelser på, om hvorvidt der var noget at gøre ved det, fordi vi jo også kigger ind i en kriminel organisation. Men set i bakspejlet var der ikke noget at være i tvivl om, siger Birgitte Kastrup Hansen til DR.
Politiet opfordrer borgere til, at man ikke forsøger at komme i besiddelse af det lækkede materiale. Og at man ikke deler det videre, hvis man er i besiddelse af det.
/ritzau/