Politi sender tåregas mod decimeret demonstrantgruppe i Paris

FRANCE-POLITICS-SOCIAL-DEMO (Foto: Zakaria Abdelkafi/Ritzau Scanpix)

Lørdagens demonstrationer i Paris begyndte roligt, men endte i sammenstød og med endnu et dødsfald.

Antallet af demonstranter på gaden i Paris var næsten halveret i forhold til sidste weekend, da protestbevægelsen "De Gule Veste" lørdag endnu en gang førte an i demonstrationer i den franske hovedstad.

Ifølge det franske indenrigsministerium havde omkring 66.000 personer været på gaden frem til klokken 18.00 lørdag. Sidste weekend lød antallet på omkring 126.000 demonstranter på det tilsvarende tidspunkt.

Dermed tyder det på, at i hvert fald nogle af de vrede franskmænd har lyttet til præsident Emmanuel Macrons ord.

Macron har opfordret demonstranterne til at indstille deres aktioner og give regeringen arbejdsro. Præsidenten har samtidig bebudet en række lettelser på skatter og afgifter og en forhøjelse af mindstelønnen.

Lørdagens demonstrationer på Champs-Élysées begyndte relativt roligt. I løbet af dagen opstod dog også sammenstød mellem utilfredse demonstranter og politiet, der blandt andet benyttede sig af tåregas.

Tidligt lørdag aften har politiet fået ryddet den parisiske hovedgade for demonstranter og åbnet for trafik. Mindst 148 personer er blevet anholdt.

En enkelt person mistede også livet lørdag. Det oplyser belgisk politi. Det skete, da han kørte ind i en vejafspærring ved den fransk-belgiske grænse.

Dermed har syv personer mistet livet i forbindelse med demonstrationerne.

De voldsomme demonstrationer begyndte 17. november i protest imod højere afgifter på benzin og diesel fra januar. Aktivisterne iklædte sig gule veste, der er sikkerhedsveste, som ligger i biler.

Siden da har demonstrationerne bredt sig. Der er også kommet flere krav.

Franskmændene har beskyldt præsident Macron for at være ligeglad med problemer, som almindelige mennesker slås med.

Over 1400 demonstranter er kvæstet siden de første demonstrationer. Over 700 politifolk og brandmænd er kommet til skade.

/ritzau/AFP

/ritzau/AFP