Politi beslaglægger 2,5 ton fyrværkeri i Brøndby

Krimi
Det kræver tilladelse at opbevare fyrværkeri. Ejeren af fyrværkeriet havde en tilladelse til at opbevare fem kilo krudt. Men i alt fandt politiet altså to et halvt ton fyrværkeri inklusiv emballage. (Arkivfoto). (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

I en industriejendom fandt politi store mængder ulovligt opbevaret fyrværkeri. En 45-årig mand er sigtet.

Tiden for fyrværkeri nærmer sig, og det mærkes hos politiet.

Københavns Vestegns Politi har således beslaglagt cirka to et halvt ton ulovligt opbevaret fyrværkeri og ulovlige kanonslag i Brøndby.

En 45-årig mand er sigtet i sagen. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Fyrværkeriet blev beslaglagt efter en ransagning af en industriejendom tirsdag aften i sidste uge.

Ransagningen blev foretaget efter forudgående efterforskningen.

I industriejendommen på Midtager i Brøndby fandt politiet paller og containere med store mængder såkaldt konsumfyrværkeri. Det er lovligt fyrværkeri som batterier, fontæner og raketter.

Det kræver tilladelse at opbevare fyrværkeri. Ejeren af fyrværkeriet havde en tilladelse til at opbevare fem kilo krudt. Men i alt fandt politiet altså to et halvt ton fyrværkeri inklusiv emballage.

Desuden blev der fundet omkring 1600 store kanonslag. De er ulovlige ifølge fyrværkeriloven.

Der er rejst en foreløbig sigtelse mod en 45-årig mand fra Hvidovre. Han er sigtet for at opbevare fyrværkeri over tilladt mængde og for at besidde de mange kanonslag.

Politiet er i gang med at undersøge den samlede mængde krudt i fyrværkeriet. Derefter skal anklagemyndigheden tage stilling til, om sagen skal have et retligt efterspil.

De store mængder krudt betød, at Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste stod for afhentningen af fyrværkeriet. Tjenesten har ekspertise i eksplosiver.

Søndag blev der åbnet for salget af fyrværkeri i de danske butikker. Allerede inden da havde Sikkerhedsstyrelsen fjernet op mod 145.000 stykker farligt fyrværkeri fra markedet.

Styrelsen fører tilsyn med, at det fyrværkeri, der bliver solgt, er lovligt. I Danmark kan der købes fyrværkeri til og med 31. december.

/ritzau/