Politi: Banden Loyal To Familia er fortid i Aarhus

Krimi
Københavnske bander har indgået våbenhvile (Foto: Scanpix/Ritzau Scanpix)

Bandemedlemmer er fængslet, flyttet eller har meldt sig ud af LTF i Aarhus, vurderer politiet.

Banden Loyal To Familia (LTF) er fortid i Aarhus.

Det siger Østjyllands Politi, der efter at have sat hårdt ind og holdt øje med gruppen, mener, at LTF ikke længere har fodfæste i byen.

- Der er efter vores vurdering, at der ikke længere er aktiviteter, der relaterer sig til bandegrupperingen LTF, siger politidirektør ved Østjyllands Politi Helle Kyndesen.

- Det kan både være, fordi medlemmerne er blevet fængslet undervejs, nogen kan have meldt sig ud eller er flyttet, siger hun videre.

Sidste år forsøgte LTF at få stablet en afdeling på benene i Aarhus. Det kom til en voldsom konflikt i den vestlige del af byen og betød blandt andet, at politiet indførte en visitationszone i byens vestlige udkant.

Politiet og kommunen har arbejdet sammen for at forhindre LTF i at slå rødder i Aarhus. Og det er den fælles indsats, der har båret frugt, mener Helle Kyndesen.

- Det er en 360 graders indsats. Det handler om efterforskning, patruljer på gaden og ikke mindst et godt samarbejde med kommunen, de lokale beboere og boligforeninger for at sikre, at de unge ikke får lyst til at gå ind i miljøet.

Siden sommer sidste år er en række medlemmer af banden blevet anholdt og fængslet. Flere af dem har siden modtaget dom, mens andre fortsat venter på at få deres sag for retten.

- Status er, at der samlet set er blevet idømt knap 90 års fængsel til medlemmer af de forskellige grupperinger, som var en del af konflikten.

LTF kæmpede med en gruppe i den vestlige del af Aarhus. Denne gruppering er fortsat aktiv.

Selv om Østjyllands Politi nu erklærer Aarhus for LTF-fri zone, er der ingen garanti for, at gruppen er fuldstændig væk, erkender Helle Kyndesen.

- Vi kan ikke med sikkerhed vide, om der er nogle, der fortsat sympatiserer med LTF. Men de giver sig ikke til kende, og vi ser ikke noget synligt i miljøet med relation til LTF-aktiviteter, siger hun.

/ritzau/