Pia om corona-tiden: Jeg kysser stadig min Henrik

Kendte
73-årige Pia Kjærsgaard med sin jævnaldrende mand, Henrik. Begge føler sig raske nok til at imødegå en eventuel virus. (Foto: Scanpix)

Folketingets tidligere formand savner almindelige håndtryk, men håber, de nye retningslinjer vil gavne hygiejnen fremadrettet.

Et godt håndtryk er ikke overraskende vigtigt for den tidligere formand for Folketinget Pia Kjærsgaard (DF), som fortsat trykker på næven, hvis modparten rækker den frem, men ellers undlader.

- Når det sker, så vasker jeg grundigt hænder bagefter, men jeg savner virkelig helt almindelige håndtryk, siger Pia, som ellers maner til besindighed.

- Jeg kysser selvfølgelig også Henrik godnat hver aften. Vi skal heller ikke blive for bange, og lade os begrænse unødigt. Det vigtigste er, at følge reglerne og rette os efter myndighederne. Det gør jeg 100 procent, fortæller Pia til Avisen.dk

- Vi skal selvfølgelig ikke rejse til Italien eller steder, hvor der er problemer, men vi kan sagtens rejse andre steder og leve et normalt liv. Vi skal bare rette os efter myndighederne, mener hun.

– Jeg har lige lavet hjemmelavet mysli. Det er sådan noget, jeg ellers aldrig har tid til i det daglige. Foto: Scanpix

En sø af skidt i hånden

Både hun og gemalen er 73 år, men begge føler sig rigeligt friske og raske til at imødegå en eventuel virus. Til gengæld håber politikeren, at de udstukne hygiejne-regler vil bide sig fast og blive hængende længe efter COVID-19s hærgen.

- Vi skal altid huske at vaske hænder og nyse i ærmet, ikke i hånden. Uanset corona, så er god altid hygiejne vigtigt. Ingen navne nævnt, men fra Folketingets formandsstol har man et ret godt overblik, hvor jeg engang så et medlem, som var snothamrende forkølet. Næse og øjne løb, og så blev det hele nyst ned i hånden.

- Bagefter kiggede han i sin hånd, og jeg tænkte, der må have ligget en hel sø af skidt og møg. Der ville jeg ikke lige have lyst til at sige goddag, griner Pia.

Ny på Instagram

Hun er ny på det sociale medie Instagram og synes, det er sjovt og hygger sig med at dele andet end politiske budskaber. De sidste dage har Pia især delt tomme butikshylder og gader.

- Jeg lavede et billede ved Storkespringvandet ned ad Strøget, og kom bagefter til at tænke på bogen ”Palle alene i verden”. Der var helt mennesketomt. Det var meget underligt, siger Pia, som i sit lange politiker-liv ”aldrig har oplevet noget lignende”.

Som for så mange andre hjemsendte, så er hverdagen også forandret for den tidligere Folketings-formand.

- Jeg går og sunder mig. Jeg har lige lavet hjemmelavet mysli. Det er sådan noget, jeg ellers aldrig har tid til i det daglige.

Som så mange andre i Danmark, har Pia Kjærsgaard pludselig masser af tid til gøremål derhjemme. Foto: Scanpix