Pia K langer ud mod sit eget parti

Nyheder
Pia Kjærsgaard mener ikke at Marie Krarup skulle have været i DF's gruppeledelse. (Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)

Pia Kjærsgaard kritiserer bl.a., at Marie Krarup blev udpeget til gruppeledelsen

Dansk Folkeparti er efter sit elendige valgresultat og de lange udsigter til bedre meningsmålinger ikke i en position, hvor der er råd til at begå fejl.

Men ikke desto mindre oplever partistifter Pia Kjærsgaard netop, at der på det seneste er begået markante fejl i Dansk Folkepartis folketingsgruppe, og det er i sidste ende partiformand Kristian Thulesen Dahls ansvar. Det skriver Politiken lørdag. 

Det var bl.a. en fejl at placere folketingsmedlem Marie Krarup i DF's gruppeledelse, lyder det.

- Jeg ved ikke lige, hvor fornuftigt det var at lade Marie Krarup sidde med, men det er ikke min afgørelse. Men det blev så også for meget for hende selv, og så takkede hun af, og det var det, siger Pia Kjærsgaard og uddyber:

Marie Krarups opgave i det her parti – det har jeg altid ment – har været alt andet end at være i gruppeledelsen. Hun er en aktiv politiker og skal bruges til det.

Skabte intern røre

Gymnasieordfører Marie Krarup forlod i januar Dansk Folkepartis gruppeledelse, angiveligt efter at hun havde igangsat en usanktioneret undersøgelse af DF-folketingsmedlemmernes arbejdsforhold. Forløbet skabte intern røre i DF, som i forvejen kæmper for at komme ud af en partiets største kriser nogensinde.


Hvis fejl var det, at hun kom med i ledelsen?

- Det må være de impliceredes.

Var det Kristian Thulesen Dahls fejl?

- Ja, men hun ville jo også selv. Jeg tror bare, at hendes rolle er at være den værdikriger, hun er på gymnasiedelen og udlændingedelen. Alt det, hun har forstand på. Det tror jeg virkelig, at hun befinder sig meget, meget bedre ved«, siger Pia Kjærsgaard.

En anden sag, som partistifteren nærmest måtte tage sig til hovedet over, da hun læste om den i avisen, er en historie fra Hedensted Kommune. Her besluttede det lokale byråd for nylig, at nye danske statsborgere ved de såkaldte grundlovsceremonier selv må bestemme, om de vil trykke hånd med en mand eller en kvinde, før statsborgerskabet kan komme helt i hus.

Den aftale stemte Dansk Folkeparti i Hedensted Kommune for – heriblandt kommunens viceborgmester, Hans Kristian Skibby, som til daglig sidder i Folketinget for DF. Men også her begik partiet en stor brøler, fastslår Pia Kjærsgaard.

- Det var en fejl. Klart. Den forstod jeg slet ikke, siger hun.