Peter Schmeichel udbetaler millioner til sig selv

Peter Schmeichel og kæresten Laura Von Lindholm. (Foto: Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix (arkiv))

Fem millioner kroner og en tredobling af lønnen fra eget selskab har Peter Schmeichel forkælet sig selv med.

Det kan ikke siges med sikkerhed om, det er Peter Schmeichels engagement med russisk stats-tv op til sommerens VM-slutrunde i fodbold, som gør, at hans danske selskab GD Procon ApS er velpolstret.

Men det er sikkert, at GD Procon ApS arbejder med underholdnings- og kommunikationsbranchen, og at den danske målmandslegende har valgt at lade GD Procon ApS udbetale et udbytte til ham selv på fem millioner kroner.

Det er Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans, som har kigget på regnskabet, og her kan man også læse, at hans løn fra selskabet i 2017 steg fra 171.000 kroner til 523.000 kroner.

Peter Schmeichels hovedselskab, GD Holding, fik et overskud på 3,4 millioner kroner i 2017, og her var GD Procons ifølge Finans den største bidragsyder.

GD Holding består af fire datterselskaber - de tre i Danmark, det sidste i England.

Ifølge Finans var finanskrisen og konkursen med golfprojektet Ledreborg Palace Golf årsager til underskud og gæld, men nu har Peter Schmeichel fået vendt en negativ egenkapital til overskud.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar til regnskabet fra Peter Schmeichel - blandt andet om aflønning fra russisk tv. Hans agent forklarer, at Peter Schmeichel aldrig kommenterer sine regnskaber.