Peter Aalbæk anklaget for sexchikane: Han tog mig på brysterne

Peter "Ålen" Aalbæk Jensen er en dansk filmproducent, og sammen med Lars von Trier er han medstifter af Zentropa. (Foto: Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix)

- Jeg er fløjtende ligeglad, svarer Peter Aalbæk Jensen til anklagen om sex-chikane.

- Jeg var omkring 25, da Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa gramsede på mig.

Det skriver formand for danske filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, i et blogindlæg i Jyllands-Posten.

Episoden skete ifølge Nanna Frank Rasmussen under en filmfestival i Berlin afholdt af Det Danske Filminstitut. Hun og hendes medstuderende var taget til Berlin for at svælge i film og fest, og særligt en begivenhed var et must: Trustfilmfesten.

Den krævede dog en invitation for at deltage, så Nanna Frank Rasmussen besluttede sig for at gå direkte til direktøren, den danske filmproducent Peter Aalbæk Jensen.

Men da hun henvendte sig til ham, kom han til at spilde noget af sin øl i hendes kavalergang, for derefter selv at tørre øllen væk fra hendes bryster. Det var ikke et udtryk for ridderlighed, men liderlighed, bemærker hun.

Senere på aftenen giver Peter Aalbæk hende angiveligt et klask i røven, skriver hun i Jyllands-Posten.

Dér besluttede Nanna Frank Rasmussen aldrig at arbejde hos Zentropa, fordi det åbenbart betød, at ”man skulle betale med krop og værdighed for at komme ind i festen”.

Aalbæk: Jeg er fløjtende ligeglad

Men den konklusion kan Peter Aalbæk Jensen ikke tilslutte sig. Han mener ikke, at et klask i røven er udtryk for sexisme.

- Hvis du får et klask i røven, er du velkommen til at vende dig om og stikke mig én på skrinet eller smide en øl i hovedet på mig, siger Peter Aalbæk til Jyllands-Posten. 

Han uddyber, at det først er sexchikane, hvis han bevidst var gået efter en enkelt person eller havde en pervers nydelse i at nedgøre en person.

- Jeg har givet hende et klask i røven. Det må hun se at komme over eller hade mig resten af sit liv. Jeg er fløjtende ligeglad, siger Peter Aalbæk.

Debatten om sexchikane i filmbranchen er blusset op, efter at flere Hollywood-kendisser stod frem og afslørede filminstruktøren Harvey Weinsteins overgreb.  

Nu er debatten også nået til Danmark, senest da sangeringen Björk beskyldte "en dansk filminstruktør" for at gramse på hende under optagelserne til 'Dancer in the dark'. En film der var instrueret af danske Lars von Trier.