Pas på: Snedige mails snyder netbank-kunder
Udspekulerede hackere har held med at snyde penge ud af de danske netbank-kunder, blandt andet ved brug af phishing-emails. Foto: Colourbox
Hackerne bliver klogere, og phishing-emails sværere at gennemskue. Nye snyde-emails tager fusen på danske netbankkunder, skriver DR Nyheder

- Dit pengeinstitut har tilmeldt dit Visa-kort til Verified by Visa for at beskytte dit kort mod misbrug. Du skal nu bekræfte tilmeldingen af kortet ved at udfylde nedenstående felter, trykke på 'Videre'.

Sådan er ordlyden i den mail, som kan være er sendt ud til tusindvis af netbankkunder. Det skriver DR Nyheder.

Men selvom mailen ligner den rigtige er slagsen, så er den ren svindel og humbug.

- Hackerne er meget udspekulerede. De efterligner med samme logo, samme skrifttype, samme farve og i højere grad også samme sprogvalg, siger Shehzad Ahmad, der leder af DK-Cert - statens it-sikkerhedstjeneste, til DR Nyheder.

Og svindlerne har held med at få snydt pengene ud af de danske netbank-kunder. I 2012 har tyve haft held med at skaffe adgang danskernes netbank via phishing mails hele 29 gange. På de 29 gange er der blevet stjålet 2,3 millioner kroner i alt. Det skriver Berlingske ifølge Dr.dk.

Der er kun en ting man som netbank-kunde kan gøre for at sikre sig mod de udspekulerede snyde-mails. Og det er at trykke slet - lige med det samme, siger Shehzad Ahmad til DR Nyheder.

Kilde: DR Nyheder