Pas på smitte når du fylder benzin på bilen

Biler
Brug handsker eller servietter, når du tanker op – eller sprit dine hænder af lige efter. (Foto: Scanpix)

Endnu et sted, man skal passe på i dagligdagen.

Advarsler er lige nu i omløb i England om at man skal passe på, når bilen skal tankes op. Her skal man sørge for at enten bære engangshandsker eller papirservietter, som så skal smides ud lige bagefter.

Der er nemlig påvist store koncentrationer af smitte på håndtagene på brændstofpumperne på udvalgte benzinstationer, og det samme gælder så nok også herhjemme.

Selv om der endnu ikke har været nogen officielle udmeldinger fra sundhedsmyndighederne i landet om smittefaren, så har den irske brændstof-organisation, Irish Petroleum Industry Association, sagt, at "Vi ønsker at informere vores kunder om, at pumpehåndtagene er ligeså smittebærende som alle andre hårde overflader", skriver de og siger, at de følger myndighedernes advarsler løbende og opfordrer deres kunder til at gør ligeså.

Corona-bakterier trives i lang tid på hårde overflader, og har man tanket bilen op og fået smitten på en hånd, så går det stærkt. Den vil nu kort tid efter være på både rat, gearstang, dørhåndtaget, blinkafviseren, infotainment-anlægget og mange andre steder.