Pandora-aktie slår rekord efter godt regnskab

Aldrig er Pandora-aktien sluttet i en højere kurs, end da børsen lukkede tirsdag.

Smykkerne i Pandora så usædvanligt tiltrækkende ud for investorerne på fondsbørsen tirsdag. Efter et overraskende positivt regnskab tog kursen for Pandora-aktien på himmelflugt, og det fortsatte hele vejen, til børsen lukkede klokken 17:00.

Her endte Pandora-aktien i kurs 948,5 kroner per aktie. Så højt er Pandora-aktien aldrig landet, da børsen slukkede for dagens handel.

Kursen på aktien steg umiddelbart efter, at smykkevirksomheden kunne præsentere et regnskab med en fremgang i salg på 34 procent til 4,7 milliarder kroner.

Pandoras regnskab bød også på en opjustering til en omsætning på mere end 20 milliarder kroner i 2016.

Det fik aktien til at stige med 10 procent i timerne efter, og succesen fortsatte dagen ud, hvor kursen endte 11,2 procent højere, end den startede dagen.

- En salgsvækst på 34 procent må siges at være imponerende. Det er helt klart fair, at aktien får et pænt løft. Det er svært at finde huller i regnskabet, vurderer Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, over for Ritzau Finans.

Pandora har tidligere været ramt af en enorm skandale i 2011, hvor det kom frem, at selskabets vækstplaner slet ikke hang sammen. Der var fiflet med salgstallene, hvilket førte til kaos, direktørfyringer og et fald i aktiekursen på over 80 procent.

Aktierne i Pandora lå før skandalen i omkring 350 kroner per aktie. Den bundede ud efter skandalen i 35 kroner. Pandora-aktien satte rekord i starten af 2016 i 945 kroner.

/ritzau/