Pædagog-formand: Vi SKAL have resultater med hjem

- Men vi skal have resultater med hjem, som vores medlemmer kan stemme ja til, siger formanden for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann. (Foto: Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix/arkiv)

5000 pædagoger vil strejke fra starten af april, hvis ikke overenskomstforhandlingerne falder på plads.

De sidste mange overenskomster har ikke budt på meget for landets pædagoger. Men denne gang er det anderledes, da fagbevægelsen står sammen.

Det fortæller formanden for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann. Som led i et samlet konfliktvarsel har pædagogerne tirsdag meldt ud, at 5000 medlemmer vil strejke, hvis ikke der kommer en aftale med det offentlige.

- Det, der skal virke, er truslen om konflikt. Det skal få vores arbejdsgivere til at være helt skarpe inde ved forhandlingsbordet.

- Vi er selvfølgelig klar til at strejke, hvis der ikke kommer en forhandlingsløsning. Det er ikke noget, vi har lyst til, og det er ikke det, vi håber vil ske.

- Men vi skal have resultater med hjem, som vores medlemmer kan stemme ja til, siger Elisa Bergmann.

De sidste ti år har ikke været præget af succes for pædagogerne, når det kommer til konflikt og forhandling.

I 2008 strejkede pædagogerne, men indgik en aftale, da strejkekassen var ved at være tom. I 2013 godtog pædagogerne den overenskomst, der lå op ad Folkeskolereformen, og som lærerne strejkede over.

Og i 2015 holdt alle igen, da den økonomiske krise stadig prægede sektoren.

- Vi synes sådan set, at vi har vist ansvarlighed og har holdt igen i tre overenskomster. Men denne her gang har vi et økonomisk opsving, og det skal vi have vores retfærdige del af, siger Elisa Bergmann.

Samtidig lægger hun vægt på, at fagbevægelsen står samlet denne gang. Små 100.000 offentligt ansatte er varslet strejkeklar.

- Vi tror på, at når vi er 80.000 medlemmer på det offentlige område, der står sammen, så kan vi andet og mere, end når vi står alene.

- Det er i virkeligheden det, det er det nye perspektiv. Vi står som samlet fagbevægelse fast på, at vi skal have del af opsvinget.

- Så vi tror på, at når vi står mange nok sammen, så kan vi forbedre vores medlemmers løn- og arbejdsvilkår, siger Elisa Bergmann.
/ritzau/