Organiseret oddssvindel trækker tråde til bandemiljøet

Sport

Indholdstilbud fra BetXpert distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus ekstratjeneste og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAU EKSTRA ****

Efterforskningen af mere end 100 sager om organiseret oddssvindel trækker tråde til bandemiljøet. Seks personer er sigtet, og én er allerede dømt.

En gruppe af oddssvindlere har hærget og snydt adskillige Danske Spil-forhandlere rundt i landet. Politiet er lige nu i gang med at efterforske mere end 100 sager. Det skriver onlinemediet BetXpert.

Ved at forvirre og aflede ekspedienter bag Danske Spil-terminalerne har en gruppe oddssvindlere snydt sig til tusindvis af kroner. Seks er sigtede i sagen, og de har alle forbindelse til bandemiljøet.

- Gruppen, som lige nu er sigtet, har relation til bandemiljøet, siger politikommissær Danny Glintborg fra Fyns Politi til BetXpert. Udover de sigtede er én allerede dømt ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Svindlen foregår efter et særligt mønster, der går ud på at forvirre ekspedienterne.

- De står en hel gruppe af personer, som på én gang vil købe cigaretter og veksle penge, mens de lægger gamle odds-kuponer frem. Og så ender det med, at de måske kun har betalt 10 kroner for en kupon til 1.000 kroner, siger Danny Glintborg til BetXpert.

Ofte er det mindre kiosker og butikker, som udsættes for svindlen. Men også større supermarkeder er ramt.

- Vi oplever, at halvprofessionelle vekselsvindlere forsøger at snyde og forvirre vores medarbejdere ved kassen på forskellige måder, siger Julie Spanner Kloppenborg, kommunikationsmedarbejder ved Dansk Supermarked, til BetXpert.

At det ikke bare er småpenge, der kan være tale om, viser en anden sag fra slutningen af 2015.

Her blev en mand ved Retten i Roskilde dømt for omfattende oddsbedrageri. Mere end 29 gange var det lykkedes ham at snyde for samlet set 275.000 kroner. Det kostede et år og tre måneders fængsel.

Gruppen af de nu seks sigtede blev sidste år pågrebet ved hjælp af videoovervågning. Sagerne er primært fra Jylland, men også fra Fyn og den københavnske vestegn, oplyser politiet til BetXpert. Sagerne efterforskes i samarbejde mellem Fyns og Østjyllands Politi.

For yderligere information kontakt:

Peter Bollerup Andersen

tlf.: 22985498

e-mail: peter@betxpert.com

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF BETXPERT ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Ekstratjeneste:

- Artiklen må viderepubliceres i sin hele form, da afsender har givet samtykke hertil.

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- Artiklen må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser, og forudsætter at modtageren, via kontrakt med Ritzaus Bureau A / S, har ret til at publicere indholdet.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.