Olesen og Kjeldsen får stærk start på forsvar af VM-titel

Sport
GOLF-AUS-WORLD CUP (Foto: William West/Ritzau Scanpix)

Den danske golfduo er med i toppen efter første runde af World Cup of Golf, som parret vandt i 2016.

Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen indledte torsdag i Melbourne i Australien deres forsvar af VM-titlen i golf for hold ved at gå en af torsdagens bedste runder af de 28 deltagende hold.

Det danske makkerpar brugte 63 slag - ni slag under banens par - på åbningsrunden ved World Cup of Golf.

Det rækker til en delt fjerdeplads sammen med en duo fra henholdsvis Malaysia og Belgien.

Danskerne er blot et slag dårligere end de tre førende par fra Sydkorea, England og Australien, der alle er ti slag under par.

På torsdagens runde dystede alle i disciplinen fourballs, hvor hver spiller har sin egen bold, og den bedste score vinder hullet.

Det resulterede i hele ti birdies fra Olesen og Kjeldsen, mens det også blev til en enkelt bogey på hul 16, der var nok til at sende parret væk fra førstepladsen i sidste ende.

Den første halvdel af banen gik strygende for den danske duo, der allerede var seks slag under par efter niende hul.

Det kunne ingen af de tre førende par præstere lige så godt. De tre førende duoer havde til gengæld en bedre afslutning end danskerne.

Sidste gang, World Cup of Golf blev spillet, var i 2016, og det endte med en sejr til den danske duo.

De 28 bedste nationer, baseret på verdensranglisten 3. september, deltager i turneringen. Dette års udgave er den 59. af slagsen.

Den bedst placerede fra hver nation kan selv vælge sin makker fra top-500. Olesen valgte at spille sammen med Kjeldsen for anden gang i træk.

Formatet i turneringen består af 72 huller over fire dage. Første og tredje dag spilles fourballs, mens der spilles foursomes anden og fjerde dag.

/ritzau/