Nyt i Emilie Meng-sagen: Taxachauffør står frem - "Jeg så hende"

En taxachauffør samlede 17-årige Emilie Mengs veninder op ved Korsør Station. (Foto: Foto: Peter Bergman)

Taxachauffør: I dag kan man godt synes, det er underligt, at hun ikke tog med.

Taxavognmand Harry Sørensen var en af de sidste som så Emilie Meng i live.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

Han så hende og to veninder på Korsør Station tidligt om morgen 10. juli for to år siden. Her steg de to veninder ind i hans taxa, mens 17-årige Emilie Meng efterfølgende forsvandt.

Hendes lig blev først fundet juleaftens dag ved en sø ved Regnemarks Bakke syd for Borup.

- Jeg når at tænke, at det kunne være, hun blev hentet privat, eller skulle i en anden retning. I dag kan man godt synes, det er underligt, at hun ikke tog med. Især når jeg jo kan forstå, at hun boede lidt længere nede i byen i samme retning som veninderne, siger Harry Sørensen til Ekstra Bladet.

Harry Sørensen var egentlig ved Korsør Station for at samle en ung mand op, men han var ikke tilstede, så han kørte turen med de to veninder i stedet.

Harry Sørensen ringede en af dagene efter Emilie Mengs forsvinden til politiet, men blev først rigtigt afhørt næsten tre måneder senere, fortæller han til avisen.

Om han efter lang tid havde glemt detaljer fra den morgen, kan han ikke sige, men risikoen er der:

- Det er jo en rute, jeg har kørt mange gange, og derfor er det ikke noget, man har tænkt ekstra over. Hvis jeg bare havde vidst, at det var noget, jeg skulle lægge mærke til, siger Harry Sørensen, og ærgrer sig over, at han ikke har kunnet bidrage med mere til sagen, som fortsat er uopklaret.

Fakta: Jagten på Emilie Mengs morder

10. juli 2016 forsvandt 17-årige Emilie Meng efter en bytur. Siden blev hun fundet død i en sø ved Borup på Sjælland. To år efter drabet mangler politiet fortsat et gennembrud.

Her er et overblik over sagen:

* Den 10. juli 2016: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken fire samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viser sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kommer i stand, efter at en nabo har aflyttet adressen og mener at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet finder ikke noget. En aflyttet mand har siden anmeldt naboen for fredskrænkelse.

Efter halvandet års efterforskning vælger Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i april 2018 at indstille efterforskningen af aflytningen. Statsadvokaten har dog siden hen besluttet, at aflytningssagen skal genoptages.

* 24. december 2016: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet, der dog ikke vil komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

20. juni: Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 - eller en bil, der ligner den. Det resulterer i, at flere henvender sig.

Blandt andet en kvinde, som har set "en mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben" ved indgangen til Regnemarks Bakke, hvor Emilie Meng blev fundet. Derudover har kvinden set en mand. Ifølge kvinden så det ud som om, at han løftede på en tung genstand.

Kilder: Ritzau og tv2.dk