Nyt blodigt angreb: Heste i livsfare

Den ukendte gerningsmand har flere gange angrebet hestene. Hestene på billedet er ikke de mishandlede. (Foto: Scanpix)

Tre heste er i livsfare efter at være blevet stukket til blods. Hesteangrebet er en af flere på samme adresse.

Blodet sprøjtede, da tre heste blev stukket i maven to eller flere gange. Det skete mandag eftermiddag i Østjylland på Nederholmsvej 33 i Spettrup. Stikkene var på størrelse med en mønt og så dybe, at man kunne se direkte op i tarmene.

De tre heste er blevet kørt til dyrehospitalet i Odense, hvor en dyrlæge har syet sårene. Tarmene er ikke blevet skadet, men hestene er i meget kritisk tilstand på grund af bughindebetændelse. 

Deres ejer, John Martensen, fortæller, at de næste to uger vil vise, om hestene overlever. Af hensyn til politiets efterforskning tilføjer han ikke yderligere, skriver Horsens Folkeblad.

En serie af angreb

Angrebene er en af flere på samme vej, Avisen.dk har skrevet om. I februar trængte en eller flere ukendte gerningsmænd ind i to forskellige stalde. Tre heste og to ponyer blev dopet med bedøvende medicin. Derefter fik de skamferet hale, man og pandehår.

En af hestene måtte efterfølgende aflives på grund af leverskader. To af ponyerne var stadig i livsfare, da de atter blev stukket ned i går.

Ved en efterfølgende indtrængning opdagede John Martensens datter dyremishandleren og løb ud for at konfrontere ham. Hun blev blev slået i sit ansigt og efterfølgende sprayet til med blå maling. Familiens hund fik også maling på sig og huset flere blå krusseduller, herunder ordet hest.