Nye angreb: Endnu fem personer dræbt i Gaza

Mindst otte personer blev dræbt i israelske angreb mod mål på Gazastriben fredag. Her ses resterne af et hus, som blev ramt af et missil. (Foto: Foto: Hatem Moussa/AP)

Antallet af dødsofre på Gazastriben i de seneste dages luftangreb er nu oppe på 110.

Israelske kampfly fortsætter bombardementerne af Gazastriben, og mindst fem personer meldes dræbt under to luftangreb natten til lørdag. Det oplyser redningsmyndighederne til AFP.

Konflikten i Mellemøsten er blusset op efter 12. juni, hvor tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden. De blev senere fundet dræbt. Efterfølgende blev liget af en ung palæstinenser fundet, hvilket betegnes som hævn for drabene på de tre israelere.

Fredag blev otte mennesker dræbt i Gazastriben. Antallet af dræbte under luftangrebene er med de seneste fem ofre nu oppe på 110.

Det islamistiske Hamas, der kontrollerer Gazastriben, har som modsvar på de israelske luftangreb affyret adskillige raketter mod Israel.

Både Egypten og USA har uden held opfordret parterne til at indstille angrebene.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har udtalt, at en våbenhvile "ikke engang er på dagsordenen", og fredag bekræftede Israel, at det forbereder sig på en landoperation i Gazastriben, der er på størrelse med Lolland.

Der er kørt et meget stort antal kampvogne og artilleri frem til Gazas grænse, og der er foreløbig mobiliseret 33.000 soldater af reserven.

/ritzau/AFP