Ny udvikling i Nicklas Bendtners voldssag

Krimi
(Foto: Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix/arkiv)

Bendtner vil fokusere på sin familie og klub, og derfor dropper han anke af voldsom, oplyser hans forsvarer.

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner frafalder anken af sin dom på 50 dages fængsel for vold mod en taxichauffør.

Det oplyser Statsadvokaten for København på Twitter.

Københavns Byret straffede 2. november fodboldspilleren med ubetinget fængsel i 50 dage for vold mod taxichaufføren.

Den dom ankede fodboldspilleren og hans forsvarer, advokat Anders Németh, på stedet til frifindelse.

Anklagemyndigheden lavede rutinemæssigt en såkaldt kontraanke med krav om en hårdere straf til Bendtner.

Da fodboldspilleren nu har frafaldet sin anke, har anklagemyndigheden også besluttet at frafalde kontraanken. Det betyder, at dommen mod Nicklas Bendtner står ved magt.

- Nicklas er ikke enig i afgørelsen fra byretten, men har besluttet at lægge sagen bag sig og fokusere på sin klub og familie. Det er en beslutning, jeg har fuld forståelse for, og jeg har derudover ikke yderligere kommentarer, skriver Anders Németh i en sms til Ritzau.

Lørdag 8. september havde Bendtner været i byen med modelkæresten Philine Roepstorff, og ud på natten satte parret sig ind på bagsædet af en taxi i det centrale København.

Da chaufføren ifølge Bendtner kørte en uhensigtsmæssig rute, valgte parret at forlade vognen. Vel at mærke uden at betale regningen på 52 kroner.

Det gjorde chaufføren vred, og da han nogle minutter senere kastede en dåse efter Bendtner og kæresten, gik den kendte fodboldspiller til angreb.

Han slog chaufføren, så han faldt, og mens han lå ned, blev han sparket. Sammenstødet medførte, at chaufføren brækkede sin kæbe.

Ifølge Bendtner handlede han i nødværge. Men det blev altså afvist af Københavns Byret.

Anklagemyndigheden havde også rejst tiltale mod den 31-årige chauffør. Påstanden var, at dåsen kunne betegnes som forsøg på vold. Men det blev han frifundet for.

Landstræner Åge Hareide udtalte efter dommen, at Bendtner er velkommen på det danske fodboldlandshold, når straffen er afsonet.

/ritzau/