Hvor kommunernes jobcentre tidligere skulle hjælpe den unge til at komme i gang med en uddannelse, har de kommunalt drevne jobcentre rundt om i Danmark frem til udgangen af 2023 nu mulighed for i stedet at hjælpe de unge med at komme i job.
Det er resultatet af en del af den trepartsaftale, som regeringen, arbejdsmarkedets parter og Kommunernes Landsforening indgik i efteråret, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk
Peter Rahbæk Juel er formand for Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalget i Kommunernes Landsforening. Han mener, at det for nogle unge kan være det helt rigtige at komme direkte i job. Det kan sidenhen også føre til en uddannelse, konstaterer han på baggrund af de forsøg på området, som nogle kommuner har foretaget.
– Derfor er det rigtig positivt, at initiativet fra vores trepartsaftale nu er trådt i kraft, så vores jobcentre på forsøgsbasis kan undtage unge fra uddannelsespålægget og i stedet tilbyde dem en jobrettet indsats. Det er jeg ikke i tvivl om, at både de unge og virksomhederne får glæde af, siger Peter Rahbæk Juel, der også er socialdemokratisk borgmester i Odense.
30.000 unge kan hjælpes i job
I DI er vicedirektør Steen Nielsen begejstret for kommunernes nye mulighed.
- Der er omkring 30.000 unge i kontanthjælpssystemet, som kommunerne nu må hjælpe i job fremfor ensidigt at have fokus på, at de alle skal starte på en uddannelse. Vi er sikre på, at det i forhold til nogle af de unge er den helt rigtige vej, siger Steen Nielsen.
Han påpeger, at mange af de unge allerede har haft mange nederlag i uddannelsessystemet, og at det for dem vil være meget bedre, at de kan komme ud og få nogle konkrete erfaringer og møde gode kollegaer på en arbejdsplads.
- På den måde vil de lære en masse og bidrage ude på virksomhederne, samtidig med at det kan være med til at give dem motivation til senere at tage en uddannelse siger Steen Nielsen.
Han opfordrer virksomheder til at kontakte deres lokale jobcenter, hvis de gerne vil tilbyde at samarbejde om at få unge i job eller har jobmuligheder til de unge uden uddannelse.
- Det kan selvfølgelig ikke løse alle vores medlemmers problemer med at finde medarbejdere, men alle hænder er velkomne, og det er en vigtig samfundsopgave at hjælpe disse unge til en tilværelse med tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor er det også vigtigt, at virksomhederne – fx gennem mentorordninger, dedikerer ressourcer til at få jobforløbene til at blive en succes, siger Steen Nielsen til DIBusiness.dk
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.