Nordjyde lå inde med maskinpistol og ti andre skydevåben

Krimi
Stort våbenlager er afsløret i Brønderslev (Foto: Ida Marie Odgaard/arkiv/Ritzau Scanpix)

65-årig mand fra Brønderslev er fængslet for skydevåben. I anden våbensag fra Thisted er der fundet 112 våben.

Politiet har fundet ti pistoler og revolvere samt en maskinpistol hos en mand i Brønderslev, oplyser politiet.

Den anholdte er en mand på 65 år, og han har ikke forbindelse til rocker- eller bandemiljøet, siger politiet torsdag morgen.

En dommer i Hjørring har torsdag formiddag besluttet at varetægtsfængsle manden i fire uger.

Dommeren finder, at der er en såkaldt særligt bestyrket mistanke, oplyser anklageren i sagen, Thomas Klingenberg.

- Han har erkendt de faktiske omstændigheder. Men han har sagt, at han ikke har forsøgt at sælge eller videreoverdrage våbnene, siger anklageren.

Af den grund nægter den 65-årige at have overtrådt straffelovens bestemmelse om farlige våben, som ifølge en stramning af loven mindst skal give en straf på fængsel i to år.

I stedet er der højt tale om en overtrædelse af våbenloven, som straffes mildere, lyder det. Han har kæret afgørelsen om fængsling til landsretten.

Ud over en maskinpistol blev der fundet en riffel, seks pistoler, fire revolvere, flere magasiner samt forskellig ammunition hos manden. Nu skal teknikere nærmere undersøge de fundne ting.

- Vores umiddelbare opfattelse er, at de er funktionsduelige, siger Anders Uhrskov, der er vicepolitiinspektør i Nordjyllands Politi.

I en anden sag har betjente fundet ikke færre end 112 våben ved ransagninger på to adresser i Thisted. Ejeren, en 74-årig mand, havde ikke tilladelse til blandt andet pistoler, en maskinpistol og diverse rifler, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- De beslaglagte våben er primært af historisk interesse, men det ændrer ikke på, at det er en alvorlig sag at opbevare våben uden en tilladelse, siger politikommissær Bjørn Nørgaard Bo i en pressemeddelelse.

Den 74-årige er dog på fri fod.

/ritzau/