Netflix boomer: Mere værd end Disney

Film og TV
Netflix' aktier stiger konstant. Senest med 3.2 % (Foto: Scanpix)

Under corona-krisen er streamingtjenesternes popularitet eksploderet.

Den enes død, den andens brød... Det udtryk må siges at passe meget godt på Netflix' succes i denne tid. Med en tredjedel af verden lukket ned og i mere eller mindre isolation, så bliver der set rigtig meget tv. Og især streaming-tv. Netflix er med gårsdagens aktietal nu mere værd end selveste Disney-koncernen, skriver Daily Mail.
Helt præcist, så skal man have 187.3 milliarder dollars op af lommen for at købe Netflix. Det er 1.3 billion i gode danske kroner. Til sammenligning koster Disney ifølge aktiekurserne lige lidt under: 186.6, da deres aktie faldt i modsætning til Netflix', som bare stiger og stiger.

Selv om Disney også har stor succes med deres egen streamingtjeneste, så er de også udfordret af, at deres temaparker og mange butikker verden over er lukkede i denne tid, og ligeledes deres mange filmstudier.

Netflix' fordel er, at de primært er en streaming-baseret underholdningsgigant. De har dog også en del egenproduktioner, og det kører - dog med lidt mere begrænset produktion - videre.

"Tiger King" er en af de helt store succeser, som Netflix har haft for nyligt og er med til at have cementeret deres position i toppen af det store streaming-udvalg. Foto: Scanpix

Verdens rigeste bliver rigere

Grundet hjemmekarantæne, biograflukning og i det hele taget større behov for underholdning, så har Netflix øget sit antal af månedlige brugere med mellem 7.2 og 8.5 mio. brugere i årets første måneder alt efter, hvem som analyserer tallene, da de er hemmelige.

I april sidste år havde Netflix skønnet 148 mio. brugere på verdensplan, men det tal er øget betragteligt i dag.

Mens mange ser både hårde tider og mulige konkurser i krystalkuglen, så er der andre, som tjener styrtende på krisen. Udover streamingtjenester, netbaserede underholdningskanaler samt TV-stationer (som også oplever et løft), så har verdens rigeste mand det også godt i denne tid.

Ejeren af Amazon, Jeff Bezos, har øget værdien af sit firma med svimlende 164 milliarder kroner ved de seneste ugers aktiekurser. Han er nu verdens absolut rgigeste med en personlig formue ifølge Bloomberg Index på 138 milliarder dollars – meget tæt på en billion danske kroner.