Muligt playoffmøde med Danmark deler de svenske vande

Sport
Ludwig Augustinsson (nummer 6) vil meget gerne møde Danmark i to playoffkampe om en VM-billet. (Foto: Foto: Jonathan Nackstrand/AFP)

På det svenske landshold er der delte meninger om, hvorvidt man ønsker at trække Danmark i VM-playoff.

Efter Sveriges 0-2-nederlag til Holland tirsdag aften stod det klart, at svenskerne skal spille playoffkampe om en plads til VM, ligesom Danmark skal.

Samtidig blev det afgjort, at Danmark bliver et af de fire seedede hold til playoff-lodtrækningen, mens Sverige bliver et af de fire useedede.

Med andre ord: Danmark og Sverige kan trække hinanden i playoffrunden, ligesom det var tilfældet for to år siden i EM-playoffkampene.

Ved den lejlighed vandt svenskerne samlet 4-3 efter de to kampe, og den tidligere FC København-back Ludwig Augustinsson tager gerne et skandinavisk brag igen.

- Jeg tror, vi har gode chancer for at komme til VM. Jeg vil gerne møde Danmark eller Schweiz. Danmark kender jeg ud og ind. Jeg kender deres spillere godt, siger Augustinsson til fotbollskanalen.se.

Han spiller til dagligt sammen med Thomas Delaney i Werder Bremen, og Augustinsson har også en fornemmelse af, at danskerne gerne vil møde Sverige.

- Hvad jeg ved af, vil Danmark også gerne møde os, for spillerne har revanchelyst. Det bliver som et derby. Jeg ved, at nogen af dem vil møde os. Det kunne være sjovt, lyder det fra den svenske venstreback.

Helt så glad for Danmark er Sveriges anfører Andreas Granqvist ikke. Han ser hellere, at de blågule undgår et møde med Åge Hareides tropper.

- Jeg vil ikke have Italien. Og heller ikke Danmark, som vil have revanche mod os. Så Kroatien eller Schweiz, men ikke Italien, forklarer forsvarsspilleren til Aftonbladet.

I EM-playoffkampene i 2015 vandt Sverige 2-1 hjemme og klarede 2-2 i Parken.

I de kampe stod Zlatan Ibrahimovic for tre af de fire svenske mål, men superstjernen er ikke længere på det svenske landshold. Han trak sig efter EM i Frankrig i 2016.

Danmark er seedet sammen med Italien, Kroatien og Schweiz, mens de useedede hold foruden Sverige er Irland, Nordirland og Grækenland.

/ritzau/