Morten Løkkegaard troede aldrig på Rohde-plads i EU

Morten Løkkegaard (V) regnede ikke med, at europaparlamentarikeren Jens Rohde ville blive Viborgs borgmester.

Det kommer ikke bag på Venstres Morten Løkkegaard, at Jens Rohde (V) har peget på en konservativ borgmester i Viborg, hvorfor Rohde fortsætter i Europaparlamentet. En plads Morten Løkkegaard ellers stod til at overtage.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse. Som jeg allerede sagde for et par dage siden, skulle man tage det, der foregik i Viborg, med et gran salt.

Jeg har hele tiden ment, at som den politiske situation så ud i Viborg, så synes jeg, man på førstedagen i den almindelig eufori overså, at der var et politisk spil i gang, som i virkeligheden mest naturligt - hvert fald i min optik - ville betyde, at en konservativ tog borgmesterposten, siger Morten Løkkegaard til Ritzau.

Løkkegaard er derfor heller ikke nede i kulkælderen over, at smuthullet til endnu en periode i Europaparlamentet er blevet lukket.

- Jeg har ikke tilladt mig selv at begynde at knytte for mange følelser til det her. Som jeg sagde mandag, er det alt, alt for tidligt at involvere sig følelsesmæssigt i det, fordi det var en meget, meget speget situation i et politisk spil.

- Man skulle nærmest kende indersiden af Viborg Byråd for at finde ud af, hvad der foregik, siger han.

Dermed er Løkkegaards politiske plan stadigvæk at blive valgt ind i folketinget ved næste valg.

- Min politiske fremtid er præcis den samme, som den hele tiden har været. Om en uge tager jeg til Ballerup, og forhåbentlig får jeg opbakning til at blive folketingskandidat i Ballerup-Glostrupkredsen, siger han.

Morten Løkkegaard blev i 1988 journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han arbejdede på Morgenavisen Jyllands-Posten, før han fra 1990 til 2005 var ansat i Danmarks Radio som politisk reporter og senere studievært på TV-Avisen og redaktør ved Søndagsmagasinet.

I 2009 blev Morten Løkkegaard indvalgt i EU-Parlamentet som den anden af Venstres tre mandater.

/ritzau/