Mindst 200 personer er savnet efter skovbrand i Californien

APTOPIX California Wildfires (Foto: Noah Berger/Ritzau Scanpix)

31 personer er omkommet, og 228 meldes savnet i den mest ødelæggende brand i Californiens historie.

228 personer er meldt savnet af deres pårørende efter en voldsom skovbrand, der siden torsdag har hærget det nordlige Californien.

Det oplyser Kory Honea, der er sherif i Butte County, hvormed han opjusterer antallet af savnede med mere end 100 personer.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

I hele delstaten, der er plaget af flere voldsomme brande, er det samlede dødstal oppe på 31 omkomne.

Ifølge Kory Honea kan dødstallet fortsat stige.

Myndighederne har søndag optrappet eftersøgningen af omkomne efter branden. Men ifølge sheriffen er det endnu ikke muligt at nå frem til de områder, hvor branden fortsat hærger.

Branden har ødelagt mindst 6700 hjem i det nordlige Californien, hvormed branden er den mest ødelæggende i delstaten nogensinde.

Værst ramt er byen Paradise, som er så godt som jævnet med jorden.

Mindst fem eftersøgningshold er blevet sat ind i Paradise. Myndighederne har taget et transportabelt DNA-laboratorium i brug og indkaldt flere specialiserede fagfolk til at hjælpe med identifikationen af ofre.

Myndighederne vurderer, at der vil gå mindst tre uger, før branden er helt under kontrol, skriver nyhedsbureauet AFP.

Skovbrandene er en udfordring, selv for nogle af verdens bedste brandfolk. Det siger Ib Bertelsen, direktør i Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut.

- Det er en enormt stor logistisk opgave, fordi det er svært tilgængelige områder, hvor man ikke kan fremføre slukningskøretøjer.

- Så indsatsen er baseret på, at man skal flyve frem og tilbage og slukke brandene ved hjælp af vand eller pulver, siger han.

Brandfolkene er ifølge direktøren godt rustede til at tackle brandene.

- De amerikanske brandfolk har helt sikkert et godt beredskab og en stor viden om, hvordan man skal gribe det an.

- Men når det eskalerer og bliver voldsommere og voldsommere, så oplever man på et tidspunkt, at end ikke det største beredskab er tilstrækkelig til at standse brandene. Det så vi også i sommer i Sverige.

Al forskning peger ifølge Ib Bertelsen på, at den globale opvarmning medfører flere skovbrande.

- De hyppigere og større brande af den her karakter peger i retning af, at det er klimaforandringer, der er årsagen, siger direktøren.

Udenrigsministeriets Borgerservice gør i en pressemeddelelse opmærksom på, at skovbrandene har medført forsinkede flyafgange i lufthavnene i San Francisco og Los Angeles.

Derudover opfordrer Udenrigsministeriet alle danskere i området til at følge myndighedernes anvisninger.

/ritzau/