Ifølge overlæge på Dansk Hovedpinecenter Lars Bendtsen er der en lille gruppe migrænepatienter, der er meget fintfølende over for selv meget små forandringer i luften.
"Nogle af de steder, hvor de ofte har jordskælv, er der meldinger om, at der er folk, der får migræne. Mit bud er, at det sikkert også er rigtigt, at der er enkelte, der bliver påvirket," siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.
Tilbage i 1982 beskrev biologen Christopher Dogde, der forskede i dyrs følsomhed forud for jordskælv, om sine undersøgelser af en kvinde, der var meget fintfølende over for de ændringer i de elektromagnetiske bølger, der kan opstå ved et jordskælv.
Han kunne dog ikke forklare, præcist hvad der skete i kvindens hjerne.
Tidskriftet Biometeorology skrev senere om to undersøgelser, der antydede en sammenhæng mellem jordskælv og hovedpine i op til 48 timer, inden det fandt sted.
Her pegede forskerne på, at et øget antal positive ioner i luften i forbindelse med sammenpresning af sten måske kan reducere mængden af signalstoffet serotonin i hjernen.
Der er endnu ikke forsket specifikt i fænomenet, men ifølge Lars Bendtsen kan der måske godt påvises en sammenhæng.
"Nogle enkelte får migræne, hvis de er stresset eller spiser uregelmæssigt. Kroppen er jo følsom. Så svinger trykket eller bølgerne i luften, kan det måske godt ændre noget i kroppen," siger han.