Medie: Oprør på vej i Socialdemokratiet - vil af med tidligere minister

Mette Gjerskov er tidligere minister for fødevarer, landbrug og fiskeri - i dag er hun opstillet i Roskilde, hvor man nu taler om et oprør mod den tidligere minister. (Foto: Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix )

Mette Gjerskov gør ikke nok for Roskilde, lyder kritikken. Lokalformand genkender ikke billedet.

Der er et oprør i gang i Socialdemokratiet i Roskilde mod partiets nuværende folketingsmedlem, Mette Gjerskov. Her er den tidligere minister for fødevarer, landbrug og fiskeri opstillet.

Det skriver Roskilde Avis.

Ifølge avisen har den 37-årige Afghanistan-veteran, cand.mag. og debattør Niels Jespersen meldt sig som modkandidat til Mette Gjerskov.

Niels Jespersen er fra Holstebro og bor i København, men han er ifølge Roskilde Avis klar til at flytte til Roskilde, hvis han bliver opstillet.

Gjerskov selv sagde tidligere mandag til Ritzau, at hun ikke kan genkende avisens oplysninger om, at kritikere mener, at hun ikke varetager Roskildes interesser godt nok.

- Jeg er meget overrasket, for der er ikke nogen, som har kontaktet mig. Det lyder til, at der er brug for, at jeg får taget en god kop kaffe med en lokal fagforeningsmand, som har rejst kritikken, sagde Gjerskov.

Kritikerne er også utilfredse med, at Gjerskov tit er gået imod partitoppens linje på især udlændingeområdet.

- Det er ikke nogen hemmelighed for Roskilde-kredsen, at jeg er på venstrefløjen i Socialdemokratiet.

- Jeg står for de klassiske socialdemokratiske værdier. Det har jeg haft fuld opbakning til i min kredsbestyrelse, sagde Gjerskov.

Socialdemokratiets formand i Roskilde-kredsen, Daniel Prehn, kender ikke noget til, at et opgør mod Gjerskov er på vej. Han mener, at kritikken er uberettiget.

Niels Jespersen har tidligere givet udtryk for sin støtte til partiets seneste udspil om asylpolitik.

En af kritikerne er formanden for fagforeningen 3F Roskildeegnen, Ole Holtse. Han peger på atomaffaldet på Risø, gode togforbindelser, udvikling af erhvervsskoler samt indgreb mod illegal taxakørsel som Uber som mærkesager.

- På de punkter, der er vigtige for os i Roskilde, har hun ikke vist nogen interesse og været totalt fraværende. Det er baggrunden for, at vi nu rejser denne kritik, siger Ole Holtse til Roskilde Avis.

Gjerskov, som i øjeblikket er i New York, vil nu forsøge at komme i kontakt med Ole Holtse for at høre nærmere om hans utilfredshed.

Der er generalforsamling i Roskilde-kredsen mandag i næste uge. Daniel Prehn forventer, at Gjerskovs kandidatur nu bliver et tema på generalforsamlingen.

- Jeg forventer en god debat, hvor der også er mulighed for at komme med kritik. Men mere dramatisk er det ikke, siger Daniel Prehn.

/ritzau/