Medarbejdere fortsætter arbejdsnedlæggelse: "Det er dramatisk og uacceptabelt"

Selv om journalister på Berlingske har genoptaget arbejdet, er journalister på BTMX fortsat blevet hjemme.

Medarbejderne på BTMX nedlægger fortsat arbejdet, efter at nedskæringer og en ny strategi for mediehuset Berlingske Media blev lanceret onsdag.

Dermed er det anden dag i streg, at medarbejderne på de to sammenslåede medier BT og Metroxpress er gået hjem fra arbejdet.

- Medarbejderne har besluttet på et møde, hvor tillidsfolkene ikke har været til stede, at nedlægge arbejdet i yderligere en dag. Der afholdes et møde igen i morgen tidlig, siger stedfortrædende tillidsmand på BTMX Jesper Vestergaard Larsen.

Onsdag gik journalister fra både Berlingske og BTMX hjem fra arbejdet. Det betød, at de trykte udgaver af BT og Berlingske ikke er udkommet torsdag.

Torsdag morgen besluttede journalisterne på Berlingske dog at genoptage arbejdet.

Ifølge Jesper Vestergaard Larsen skyldes den fortsatte nedlæggelse af arbejdet på BTMX, at man her føler sig særligt hårdt ramt i den nye strategi.

- Jeg tror, at folk oplever, at vi bliver ramt meget hårdt den her gang. Det er meget dramatisk at udflytte hele redaktionssekretariatet, som er så meget en del af BT's dna. Det er dramatisk og uacceptabelt, siger han.

Medarbejderne protesterer blandt andet over, at Berlingske Media som en del af strategien vil virksomhedsoverdrage 17 medarbejdere til selskabet Wunderkind. 14 stillinger nedlægges.

De i alt 32 ansatte står i dag for avisens sideopsætning.

Samtidig lyder det fra medarbejderne fra BTMX, at de er blevet forargede over ledelsens ytringer i forbindelse med lanceringen af den nye strategi - blandt andet på de sociale medier.

- Derudover er medarbejderne dybt chokerede og stærkt uforstående over for, hvordan ledelsen reagerede onsdag, hvor man i offentligheden valgte ikke at udvise den mindste sympati for medarbejdernes situation ved blandt andet at ytre sig højst upassende på sociale medier samt mundtligt over for medarbejderne, lyder det i en ny udtalelse fra medarbejderne.

Den nye strategi for Berlingske Media medfører en spareplan, hvor i alt 93 stillinger i hele koncernen nedlægges.

Af den nye strategi fremgår det, at papiravisen BT får reduceret sit sideantal, men fortsætter med at udkomme som betalingsavis med nyheder, sport og underholdning som omdrejningspunkt.

Avisen vil hovedsageligt indeholde stof fra netavisen bt.dk, som bliver BT-brandets hovedkanal og skal være helt gratis.

Gratisavisen Metroxpress skifter navn til BT Metro, mens mx.dk lukker. Det samme gør siderne aok.dk og business.dk./ritzau/