Masseslagsmål i Gentofte: 18-årig dræbt

Nyheder
En ung mand er tragisk stukket ihjel på ellers fredelig skateboard-bane. (Foto: Scanpix)

Et masseslagsmål med blandt andet knive har fundet sted natten til lørdag. En person har mistet livet.

En 18-årig mand er afgået ved døden efter et masseslagsmål mellem to grupperinger af unge mennesker på en skaterbane i Gentofte natten til lørdag.

Det oplyser vagtchef Rolf Hoffmann lørdag morgen cirka klokken 06.00.

- To grupperinger har været oppe og toppes. Der var nogle, der havde valgt at tage våben med til den her slåskamp, og det ender med, at en bliver stukket ihjel, siger Rolf Hoffmann.

De pårørende er underrettet. Flere andre er tilskadekomne og til behandling for knivstik, melder vagtchefen.

- Vi har en del anholdte. Vi anholdt dem, der var tilbage på stedet, da vi ankom. Vi venter med at fremstille nogen, indtil vi har et overblik over, hvem der har aktier i hvad, siger Rolf Hoffmann.

Der er ingen meldinger om, at opgøret skulle være banderelateret.

- Det skulle være en aftalt slåskamp, er det, som vi har hørt fra vidner i første omgang. Det skal vi til at afdække. Nu skal vi afhøre dem, vi har indbragt.

Lørdag morgen lidt efter klokken 9 fortæller vagtchef Daniel Cunneely, at der er 12 anholdte efter slagsmålet.

- Det er inklusiv de tilskadekomne, som også er anholdt - dog på diverse hospitaler. Det er ind til, vi har fundet ud af, præcist hvad der er sket, og hvem der har gjort hvad, siger han.

Derfor er der endnu ikke taget stilling til, om nogen skal stilles for en dommer med krav om varetægtsfængsling.

De andre, der også blev såret ved slagsmålet, er ikke i kritisk tilstand, fortæller han.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 01.23. Skaterbanen, hvor slagsmålet fandt sted, ligger tæt på Jægerborgs Station nord for København.

Lørdag morgen efterforsker politiet stadig på stedet, og det involverer også undersøgelser ved frakørsel Jægersborg Station på Rute 19 Helsingørmotorvejen i retning mod Helsingør. Derfor er frakørslen spærret.

- Vi afsøger området derude, fordi når der er brugt knive og slagvåben, kan der være blevet kastet genstande, i forbindelse med at vi lander dernede, siger Daniel Cunneely.

Ifølge Ekstra Bladet blev omkring 12 personer anholdt i forbindelse med drabet. Flere af dem var såret af blandt andet knivstik og blev kørt på hospitalet til behandling. Ingen er ifølge Michael Gaml i livsfare.

Blandt de anholdte var mindst to piger, fortæller Ekstra Bladets mand, der har været på stedet hele natten. En af dem blev sammen med to unge mænd iført hvide dna-dragter og placeret i en sort bil, mens teknikere og politi med hunde efterforskede på stedet.

Her blev blandt andet fundet knive, herunder en foldekniv, og en økse.

De anholdte er alle foreløbig sigtet for drab eller medvirken til drab, og der er endnu ikke fastlagt noget tidspunkt for grundlovsforhør.

 

/ritzau/