Maraton-trio vil slå verdensrekorden på søndag
Eliud Kipchoge vil søndag forsøge at slå verdensrekord på maratondistancen i Berlin. Foto: Alessandro Garofalo/Reuters
Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang og Kenenisa Bekele langer ud efter verdensrekorden ved Berlin Marathon.

De seneste seks verdensrekorder i maraton er alle blevet sat i Berlin, og skal man tro dem, som kan slå den tre år gamle verdensrekord, bliver Tysklands hovedstad søndag også hjemsted for den næste af slagsen.

OL-guldvinderen Eliud Kipchoge, hans kenyanske landsmand Wilson Kipsang samt etiopieren Kenenisa Bekele forventes at være de stærkeste kort i jagten på at slå verdensrekorden på 2 timer, 2 minutter og 57 sekunder.

Rekorden på de 42.195 meter tilhører aktuelt kenyaneren Dennis Kimetto.

Forhåndsfavoritten Eliud Kipchoge regner med at være ny rekordindehaver søndag eftermiddag.

- Jeg kan ikke sige, hvor hurtigt jeg vil lægge ud, men jeg kan sige det her: Jeg vil have verdensrekorden, siger Kipchoge og tilføjer om sine formodede hårdeste konkurrenter:

- Jeg forventer stærk konkurrence fra dem (Kipsang og Bekele, red.). Vi løber alle tre på vores højeste niveau lige nu, men kun en af os kan vinde, siger kenyaneren.

Tidligere i år slog han uofficielt verdensrekorden, da han brugte 2 timer og 24 sekunder på at løbe maratondistancen på racerbanen Monza i maj.

Det var i forbindelse med et stort anlagt prestigeprojekt af udstyrsproducenten Nike, der ville vise, at den menneskelige krop var i stand til at løbe distancen på under 2 timer.

Konkurrenten Wilson Kipsang har optimistisk bebudet, at han vil slå verdensrekorden med længder i form af en tid på 2 timer, 2 minutter og 20 sekunder i Berlin.

Sidste år vandt Kenenisa Bekele i Berlin, men hans vindertid var seks sekunder fra en verdensrekord.

Amerikaneren Khalid Khannouchi var den seneste til at sætte verdensrekord et andet sted end Berlin. Det gjorde han i London i 2002.

/ritzau/AFP