I 2011 fik over 100.000 danskere tilbageholdt deres løn af Skat, fordi de skylder det offentlige penge. Siden 2008 er der sket en stigning på mere end 40.000 danskere, skriver Jyllands-Posten.
Den store stigning skyldes ifølge Skat, at man er blevet bedre og mere effektiv til at inddrive pengene fra skyldnere.
"Vi har haft et voldsomt fokus på det og har optimeret vores processer. Vi er blevet skarpere og har fået sat procestiden ned, så vi hurtigere får krævet pengene ind," siger chefkonsulent hos Skat Steen Byskov Thomsen til avisen.
Skat er tidligere blevet kritiseret af KL for at være for sløv til at inddrive restancer på vegne af kommunerne. Den store stigning er et skridt i den rigtige retning, mener kommunerne.
"Det viser, at lønindeholdelse er et effektivt inddrivelsesredskab, som man bør intensivere brugen af. Og gerne ved, at de kommunale restancer kommer tidligere til lønindeholdelse end i dag," siger chefkonsulent i KL Lars Eckeroth til Jyllands-Posten.
Løn kan tilbageholdes, hvis en skyldner ikke har betalt sin gæld til aftalt tid.
Når det skal afgøres, om løn skal tilbageholdes, sker det ud fra en konkret vurdering af familiens indtægter og udgifter.
Skat kan ikke foretage en lønindeholdelse, hvis skyldneren har en årlig indkomst på mindre end 104.000 kr. eller 129.000 kr. for forsørgere.
Kilde: Jyllands-Posten