Majbrit Berlau gik ned med stress: "Jeg er blevet bevidst om det vigtige i livet"

Majbrit Berlau har stået i spidsen for landets 16.500 socialrådgivere siden november 2012. (Foto: Foto: Linda Kastrup/Scanpix/arkiv)

Nu er Majbrit Berlau tilbage på formandsposten hos Dansk Socialrådgiverforening, efter hun har været sygemeldt med arbejdsrelateret stress.

Efter to måneder sygemeldt med stress, er formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, nu tilbage på pinden.

- De seneste måneder har været svære for mig personligt. Men jeg har nu arbejdet mig gennem stressen og fået det meget bedre. Jeg har genvundet lysten og kræfterne, skriver hun i et opslag på sin Facebook-profil.

Majbrit Berlau blev sygemeldt med arbejdsrelateret stress i august måned. Da stress-symptomerne først kom snigende, havde hun håbet, det ville gå væk i løbet af sommerferien. Det skete ikke. Så hun besluttede at trække stikket fuldstændigt og lukke helt ned for alt arbejde, mail, telefon og for sociale medier.

Igennem de sidste par uger er Majbrit Berlau så småt begyndt at arbejde igen, og nu er hun officielt tilbage på formandsposten.

Vil bruge mindre tid på Facebook

Men selvom hun er tilbage, har hun ikke tænkt sig bare at gøre som hun plejer. Hendes tid sygemeldt med stress har gjort hende mere opmærksom på de vigtigste ting i livet.

- Fremover kommer jeg til at bruge lidt mere tid med familien, når jeg ikke arbejder og lidt mindre tid på facebook, så jeg kommer ikke til at være så aktiv herinde, skriver hun i Facebook-opslaget.

Mens Majbrit Berlau har været sygemeldt, har medlemmer af forretningsudvalget fordelt Berlaus arbejdsopgaver imellem sig. Derfor sender Majbrit Berlau en stor tak ud til sine kolleger i Dansk Socialrådgiverforening, der har givet hende plads til at få ro.

- Men mest af alt er jeg taknemmelig for at have en dejlig mand, børn og omsorgsfuld familie og venner, der har passet på mig og hjulpet mig igennem. En sådan tur ned i dybet, gør jo en meget taknemmelig for - og bevist om - det vigtigste i livet, skriver Majbrit Berlau.

Nu glæder hun sig til at fortsætte, der hvor hun slap: at arbejde for bedre løn- og arbejdsvilkår for socialrådgiverne og for en god og anstændig socialpolitik i Danmark. 

- Begge er desværre ikke blevet mindre aktuelle, mens jeg har været sygemeldt, skriver hun.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra Majbrit Berlau, men hun vil gerne starte ordentligt op på arbejdet, før hun udtaler sig yderligere om sit stress-forløb til offentligheden, oplyser Dansk Socialrådgiverforenings presseafdeling. 

Se Facebook-opslaget her.